Foto: Shutterstock
Pēc nogurdinošas darbdienas tā vien gribas ieslīgt dīvāna maigajās skavās, lai, našķojoties ar ko garšīgu, turpinātu sekot iemīļotā seriāla varoņu dzīves negaidītajiem pavērsieniem. Šādiem brīžiem sagatavojām 10 recepšu izlasi, iekļaujot tajā našķus, kuru pagatavošanai nepieciešams minimums piepūles un ne vairāk kā trīs sastāvdaļas.

Samtaini "Nutella" brūnīši no divām sastāvdaļām, ātrie saldējumi, kārdinošas banānu pankūkas, šokolādīgi zemesriekstu kumosiņi un citronu krēma groziņi – šajā kolekcijā ikviens kārumnieks atradīs ko sev tīkamu.


Bet, ja vēlies ātri uztapināt kādu našķi no sāļā gala, tad pagatavo mutē kūstošus siera cepumiņus no divām sastāvdaļām vai superātro mīklu no kausētā siera un miltiem, ko vari izmantot ne vien gardiem speķa pīrādziņiem, bet arī izmantotu pildījumam sautētus kāpostus, sieru vai biezpienu ar lociņiem, baziliku vai kapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Samtainie 'Nutella' brūnīši no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Tas šķiet neticami, bet samtaini šokolādīgo un mutē kūstošo "Nutella" brūnīšu pagatavošanai ir nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas! Turklāt ar šo našķi varēs mieloties arī tie, kuriem konstatēta glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Ātrais banānu saldējums no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Šī neticami vienkāršā un gardā banānu saldējuma recepte noderēs gan aizņemtām māmiņām, gan svaigēdājiem, gan svara vērotājiem. Gaisa temperatūras svārstības nenozīmē, ka par auksto kārumu ir jāaizmirst līdz nākamajai vasarai, jo ir daudz veidu, kā tu vari saldējumu izmantot arī gada vēsajos mēnešos: pildi to plānajās pankūkās, pasniedz ar siltu ābolu pīrāgu vai, ko tur daudz, vienkārši ņem lielo karoti un našķējies.

Lasīt vairāk

Supervienkāršie kausētā siera cepumi no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Visvienkāršāk pagatavojamie siera cepumi no kausētā siera un miltiem.

Lasīt vairāk

Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi

Foto: DELFI

Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.

Lasīt vairāk

Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.

Lasīt vairāk

Video: Ātrie citronu krēma groziņi

Šo supergardo citronu krēma groziņu pagatavošanai tev būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un trīs minūtes laika. Pārējo paveiks ledusskapis.

Lasīt vairāk

Supervienkāršais citronu saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: DELFI

Man patīk izmēģināt dažādas internetā atrastas receptes – jo īpaši tad, ja tiek solīts: "Izdosies vienmēr, garšo dievīgi, jums patiks!" Rezultāti mēdz būt dažādi – reizēm jāpiktojas par nejēdzīgi izlietotiem produktiem, bet reizēm nudien ir prieks – jā, tiešām vienkārši un supergardi! Šis saldējums ir veiksmīgo eksperimentu kategorijā – tikai trīs sastāvdaļas, izdodoties vienmēr, nav nepieciešama saldējuma mašīna. Protams, ka bija jāizmēģina!

Lasīt vairāk

Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!

Lasīt vairāk

Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem

Foto: DELFI

Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!