Foto: Shutterstock
Brīvdienu nesteidzīgās brokastis ir svēta lieta, kas jāizbauda – virtuvē ap katliņiem un pannām no rīta var rosīties ar lielāku prieku zinot, ka visa diena tiks pavadīta atpūšoties. Šoreiz piedāvājam atgriezties pie vienkāršās garšas, kas ir tik ģeniāla – mannas. Lūk, septiņi varianti no "Tasty" recepšu grāmatas, ar ko palutināt tuvākos agrā rīta stundā!

Svarīgākais, kas jāievēro saistībā ar mannas putras vārīšanu, ir pareiza piena un mannas proporcija. Ja manna par maz un piens par daudz, putra sanāks pārāk šķidra, bet, ja piens par maz, bet manna par daudz – putra var pārvērsties cietā kunkulī. Ideālais variants ir uz katriem 100 mililitriem šķidruma katliņā bērt ēdamkaroti mannas – tā zināsi, ka putra izdosies.

Kad mannas putras vārīšana zināma, vērts to papildināt ar dažādām citām garšām. Mannā var iemaisīt ievārījumu, sviestiņu vai olas dzeltenumu, lai putru iegūtu īpaši saulainu. Ja tīk piedevas, mēs iesakām mannas putras bļodiņu papildināt ar karamelizētiem āboliem vai persikiem. Taču īpaši nesteidzīgos rītos putru vari pacelt septītajās debesīs, mannu saputojot gardā jo gardā bubertā, ko pasniegt ar zemeņu mērcīti. Lai labi garšo!

Mannas putra ar karamelizētiem persikiem

Foto: Shutterstock

Garda brokastu maltīte – klasiskā mannas putra ar cukurā apceptiem persikiem. Ja persiki netīk, to vietā var droši izmantot arī citus augļus.

Lasīt vairāk

Kanēļa un medus mannā putra

Foto: Shutterstock

Izcili garda gan brokastīm, gan launagam, kad kārojas kas salds.

Lasīt vairāk

Kvinojas, mannas un kuskusa putra ar agaves sīrupā karamelizētiem bumbieriem

Foto: keepitsimpleandfit.com

Trīs gardas putras pamata sastāvdaļas – kvinoja, manna un kuskuss, uzlādēs veselīgi iesāktam rītam. To visu servē ar agaves sīrupā apbrūninātiem, saldiem bumbieriem un garšas kārpiņas jūsmos.

Lasīt vairāk

Mannas - valriekstu putra

Foto: Shutterstock

Gardām brokastīm - mannas - valriekstu putra.

Lasīt vairāk

Mannas - piena putra

Foto: Shutterstock

Pienā vārīta mannas putra ar bērnības garšu.

Lasīt vairāk

Mannas putra ar karamelizētiem āboliem un kanēli

Foto: DELFI

Nesteidzīgām brīvdienu brokastīm – mannas putra ar sviestā apceptiem āboliem, kas papildināti ar cukuru un kanēli. Ja nav iebildumu pret saldāku maltīti, brūnā cukura vietā āboliem droši var pievienot kādu tējkaroti medus.

Lasīt vairāk

Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI

Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!