Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Olas, neapšaubāmi, ir viens no iecienītākajiem brokastu ēdieniem. Tas tādēļ, ka tās ir ne vien ļoti gardas un sātīgas, bet arī ļoti ātri pagatavojamas. Vairums brokastotāju olas izvēlas gatavot klasiskos, laika gaitā pārbaudītos veidos – vārīt, cept vai sakult kultenī. Bet, pieliekot nedaudz izdomas, olas vari izmantot daudz radošāk un garšīgāk, piemēram, sutināt tomātos, kopā ar bekonu izcept kēksiņu pannā, pagatavot gardu brokastu burgeri vai likt uz ķiplokotas un kraukšķīgas brusketas maizītes.

Klasisko "vēršacu" cienītājiem iesakām pamēģināt tās iecept kādā apēdamā formā, piemēram, maizes šķēles garoziņā, sīpola gredzenā, avokado pusītē vai bekona šķēlē, bet, ja vēlies brokastīs baudīt ko svaigāku, izmanto olas gardu salātu pagatavošanai.

Ja iedvesmojām tevi sākt šo rītu ar gardām un labi pārdomātām brokastīm, lūk, 17 recepšu varianti, kas palīdzēs tev interesanti un neparasti pagatavot klasisko brokastu sastāvdaļu – olas.

Lai garšīgas brīvdienas!

Brokastu karstmaize ar šķiņķi un olu

Foto: Publicitātes foto

Nedaudz citādāka versija brokastīm - starp kraukšķīgajām maizes šķēlēm apetīti rosina bagātīga siera kārta, šķiņķis un pa virsu cepta ola.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavotas olas

Foto: Shutterstock

Brokastu recepte tiem, kam apnikušas ikdienišķās "vēršacis", – olas mafinu pannā, kas pagatavotas cepeškrāsnī. Atliks vien sagatavot visu mafinu pannas iedaļās un ļaut krāsnij paveikt lielāko daļu darba.

Lasīt vairāk

Brokastu sendvičs ar avokado-olu salātiem

Foto: Shutterstock

Dienas pirmajai ēdienreizei jābūt sātīgai, un šeit vietā būs avokado un vārītas olas, kas izkārtojušās starp pilngraudu maizes riecieniem.

Lasīt vairāk

Brokastu olas maizes garoziņā

Foto: DELFI

Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.

Lasīt vairāk

Grauzdētās brokastu tomātmaizes ar ceptām olām

Foto: Shutterstock

Vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet ļoti gardas, sātīgas un glītas maizītes, kas būs tava brīvdienu brokastu galda rota.

Lasīt vairāk

Sutinātos tomātos ceptas olas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda ideja, ko aizņemties no Tunisijas un Libānas virtuves – sutinātos tomātos ceptas olas, kas tiek sauktas par "shakshouka". Šo maltīti var baudīt kā brokastīs, tā pusdienās, jo tā ir pietiekami sātīga.

Lasīt vairāk

Sātīgās olas ar bekonu mafinu pannā

Foto: Shutterstock

Brīvdienās brokastīm jābūt īpašām, it īpaši tad, ja ir svētki. Arī ierasto brokastu olu var pagatavot kā citādāk – izmanto mafinu pannu un tu iegūsi ļoti eleganti pasniegtas brokastis.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Sātīgās maizītes ar ceptu olu un sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Piecas minūtes, un esi sevi nodrošinājis ar vakaram vajadzīgo enerģijas devu! Kuram gan ir vēlēšanās tērēt savu laiku, lai pēc darba ilgi gatavotu un bārstītos ar garšvielām. Rupjmaize piepildīs izsalkušo vēderu ar sāta sajūtu, savukārt pikantais siers piešķirs īsto noskaņu bez problēmām, jo satur visas nepieciešamās garšvielas," par savu veikumu raksta Kārlis. Šī ir viena no receptēm, kas piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Vakariņu maizītes ar biezpienu, paipalu olām un tītara šķiņķi

Gardas maizītes nav domātas brokastīm vien – vakariņās izsalkumu remdēt palīdzēs rudzu maizītes ar paipalu olām un šķiņķi. Lai našķis būtu veselīgāks, smēriņam izmanto vājpiena biezpienu un grieķu jogurtu. Receptes autore ir Linda Vilmansone, viena no raidījuma "Gatavo 3" kulinārēm.

Lasīt vairāk

Olas tomātos ar bekonu un čorizo desiņām

Foto: Shutterstock

Spāņu gaumē gatavots, sātīgs brokastu ēdiens – tomātos ceptas olas ar bekonu un čorizo desiņām. Īpaši labi garšos ar šķēli svaigi grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Brokastu burgers ar olu un bekonu

Foto: Publicitātes attēls

Sātīgs brokastu burgers ar liellopa gaļas kotletēm, bekonu un ceptu olu. Recepti piedāvā "Rakvere" gaļas meistari.

Lasīt vairāk

Laša un vārītas olas vraps

Foto: Shutterstock

Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar kariju

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.

Lasīt vairāk

Kartupeļu – siļķu salāti ar olām un vinegreta mērci

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ar siļķi, olām un vinegreta mērci ir vienkārši pagatavojami un ļoti gardi. Ja vēlies, šo salātu aizdaram vari izmantot arī majonēzes – krējuma mērci.

Lasīt vairāk

Puravu un olu salāti ar sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kaut kas pavisam vienkāršs, bet tajā pašā laikā īpašs – gardi puravu salāti ar estragona lapām. Tam visam pa virsu garšīga mērce, kas pagatavota no Dižonas sinepēm, sarkanvīna etiķa un olīveļļas. Būs tieši laikā vieglām pusdienām vai vakariņu pirmajam ēdienam.

Lasīt vairāk

Lionas salāti ar plaucētu olu

Brokastu salāti, kuru dzimtene ir dienvidnieciskā Liona. To galvenais akcents ir plaucēta ola.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!