Foto: Shutterstock
Ar pildītām pankūkām visbiežāk sanāk mieloties tieši brīvdienās, jo tad ir gana daudz laika nesteidzīgi izcept bliņas un padomāt, ar ko kārojas tās piepildīt. Lai no šī garšīgā rituāla nevajadzētu atteikties arī tiem, kas ievēro Lielo gavēni vai citu iemeslu dēļ atteikušies no gaļas, piedāvājam 10 idejas gardiem sāļajiem pildījumiem, kas būs gana sātīgi, lai piesietu dūšu līdz pat pusdienām.

Lai izbaudītu dažādas garšu variācijas, pildījuma pamatam vari izmantot rīvētu sieru (ģeniāli vienkāršs pildījums ir jau gatavie siera salāti, kas nopērkami veikalos), krēmsieru, biezpienu vai mājas sieru, papildinot ar krāsainu dārzeņu gabaliņiem, garšaugiem un garšvielām. Īpaši ātram rezultātam izmanto konservētus dārzeņus vai saldētos dārzeņus, tos pirms tam noblanšējot, lai nezaudētu košumu un kraukšķīgumu.


Pildījumā labi iederēsies arī sēnes – gan rudenī sarūpētās, kas atrodamas saldētavas krājumos, gan veikalos nopērkamās. Savukārt par sātīgumu gādās vārītas olas un dažādi zivju produkti, no kuriem ātrāk un ērtāk izmantojamie ir konservēts tuncis, krabju nūjiņas un kūpināts vai mazsālīts lasis.

Lai labi garšo!

Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem

Foto: Shutterstock

Pildītas plānās pankūkas – piņķerīgs process, bet tik gards gala rezultāts, ka nav iespējams no garduma atteikties. Pamēģini pildīt plānās pankūkas ar spinātu un mājas siera maisījumu – ļoti garda variācija laiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Ar sēnēm un kausēto sieru pildītas pankūkas

Foto: DELFI

Plānās pankūkas ar sēnēm un kausēto sieru – gruntīgs sākums labai dienai.

Lasīt vairāk

Viena mīkla, divi pildījumi jeb Plānās pankūkas ar sēnēm un biezpienu

Foto: Shutterstock

Vai ar vienu šāvienu tiešām var nošaut divus zaķus, nav zināms, bet no vienas mīklas var pagatavot divas dažādas pankūkas! Piedāvājam sāļo un saldo versiju, bet droši ļaujies fantāzijai un pildi klasiskajā plānajā pankūkā, ko vien sirds kāro!

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Pankūkas ar zaļo biezpienu pildījumā

Foto: Shutterstock

Gardas plānās pankūkas ar interesantu pildījumu – avokado, biezpienu un zaļumiem. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viensplusviens.lv" autore.

Lasīt vairāk

Karaliskās pankūkas ar sieru un dārzeņiem

Foto: DELFI

Ar kraukšķīgiem dārzeņiem, sieru un jogurta mērci pildītas pankūkas patiesi karaliskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar spinātiem, vārītām olām un avokado

Foto: Shutterstock

Ar spinātiem, vārītām olām un avokado pildītas pankūkas, kas lieliski garšos gan siltas, gan arī neapceptas – kā aukstā galda uzkoda.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu

Foto: DELFI

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu - iecienītas ne tikai rudens sezonā.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar ķiplokotu biezpienu, rukolu un kukurūzu

Kādu rītu, apvienojot ledusskapī atrodamās lietas ar iepriekšējā vakarā ceptām plānajām pankūkām, tapa gardas brokastis – ar ķiplokotu biezpienu, spirdzinoši svaigu rukolu un kraukšķīgiem kukurūzas graudiņiem pildītas pankūkas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!