Absolūtā brīvdienu klasika, protams, ir svētdienas rīts, kas sākas ar pankūku smaržu virtuvē. Tomēr ir vēl viens brokastu ēdiens, kas ir pat gardāks, ja tam pievēršas ar pietāti, – saldās maizītes. Pat visvienkāršākā baltmaizes šķēlīte var pārtap izcili smaržīgā, saldā un apetelīgā maltītē, ja to papildina ar sakultu olu, mazliet cukura un apcep dzeltenā sviestiņā. Franču grauzdiņš gatavs!

Maizes šķēlītes griez biezas! Plānas maizes šķēles būs cietākas pēc apcepšanas uz pannas, bet biezākas pamatīgi uzsūks olu un piena maisījumu, kas ir pamats izteikti sulīgām, bet ne pārāk mitrām saldajām olu maizītēm jeb franču grauzdiņiem.

Izteiktākai garšai – pievieno vaniļu vai kanēli olām. Olu un piena sakultajai masai, kurā maizes šķēlītes no abām pusēm iemērcēt, tas piešķirs izteiksmīgāku garšu. Bet lai maizes šķēles, cepot uz pannas, būtu ar kraukšķīgu un saldenu garoziņu, pēc izmērcēšanas olu maisījumā apbārsti ar pavisam nedaudz cukura.

Kas attiecas uz cepšanu – noteikti izvēlies sviestu. Garšas ziņā maizītes būs bagātīgākas, aromātiskākas, samtainākas, jo sviestam ir pavisam cits smeķis. Lai maizītes nepiedegtu, izkausētajam sviestam pannā pielej arī mazliet neitrālas augu eļļas, piemēram, rapšu.

Ko likt saldajām maizītēm virsū? Visu, ko sirds kāro! Tas var būt dateļu vai kļavu sīrups, sāļā karamele, zemesriekstu vai mandeļu sviests, lazdu riekstu un šokolādes krēms jeb "Nutella". Papildini maizītes ar gabaliņos sagrieztiem un nedaudz uz pannas apsildītiem ābola vai bumbiera gabaliņiem, sezonas augļiem, piemēram, persikiem un nektarīniem, banāna šķēlītēm vai nu jau visu cauru gadu pieejamajām ogām – avenēm, krūmmellenēm un citām.

Saldās maizītes vari pagatavot arī cepeškrāsnī vai trijstūrmaizīšu tosterī – tad atceries maizes šķēles apsmērēt ar sviestiņu, lai kraukšķīgākas, bet pildījumā liec, piemēram, banānus un šokolādes krēmu.

Klasiskie franču grauzdiņi, "Nutellas" rullīši un citas saldu tostermaizīšu receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas jau gaida, lai tu tās pamēģinātu pagatavot brokastīs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!