Foto: Shutterstock /Privātais arhīvs kolāža
Kas tad nepieciešams, lai gala rezultāts būtu īstas lauku tortes vārda cienīgs? Nu, protams, svaigi un dabiski vietējās izcelsmes produkti: olas, piens, sviests, milti. Noderēs arī pieliekamā krājumos ieburkotie ievārījumi, saldētās dzērvenes, smiltsērkšķu biezenis un cukurotās cidoniju šķēlītes.

Svarīgākais lauku tortes gatavošanas procesā, protams, ir nevainojams olu mīklas biskvīts. Lai arī biskvīta mīkla ir visai vienkārša, tomēr tās sajaukšanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts var saplakt, veidoties ļoti plāns vai pārcepts kļūst sauss.

Arī krēmam ir svarīga loma, jo, lai torte izdotos īpaši garšīga, ieteicams tās "būvēšanai" izmantot vismaz divu veidu krēmus – vienu saldāku un treknāku, otru – skābāku, šādi panākot izcilu garšas līdzsvaru.

Izlasot šo padomrakstu, uzzināsi noderīgus knifus, kas jāņem vērā, lai izceptu olu mīklas biskvītu tortei, kā pagatavot kārdinošus krēmus pildījumam un kā izcakināt īpaši krāšņas sviesta krēma rozes tortes dekorēšanai, bet zemāk atradīsi sešas pārbaudītas receptes, starp kurām ir gan lauku torte no 30 olu biskvīta, kas būs īsts izaicinājums pat pieredzējušam konditoram, gan pavisam vienkāršu lauku tortes versiju ar skābā krējuma krēma pildījumu.

Garšīgus svētkus!

Īsta mājas torte ar vārīto krēmu

Īsta mājas torte ar vārīto krēmu lielākām viesībām vai ballītei.

Lasīt vairāk

Vienkāršā skābā krējuma torte

"Skābā krējuma tortīte. Viņa pati uzprasījās. Tādām lietām nedrīkst teikt... nē," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Lielā lauku torte no 30 olu biskvīta

Foto: Shutterstock

Pošoties lielākiem godiem, jācep klasiska lauku torte no 30 olu biskvīta, starp kura kartām dāsni pildīts trekns vārītais sviesta krēms un ieziesta skābu dārza ogu zapte.

Lasīt vairāk

Seškārtainā lauku torte ar vārīto krēmu un dzērveņu zapti

Foto: Privātais arhīvs

Ja reiz svinēt, tad ar šiku! Lauku torte ar sešām biskvīta kārtām, kas devīgi pārziestas ar vārīto krēmu un skābenu zaptīti – baudi un smaidi! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!