Svētku galda karaliene – lauku torte: 6 receptes gan iesācējiem, gan profesionāļiem
Foto: Shutterstock /Privātais arhīvs kolāža

Kas tad nepieciešams, lai gala rezultāts būtu īstas lauku tortes vārda cienīgs? Nu, protams, svaigi un dabiski vietējās izcelsmes produkti: olas, piens, sviests, milti. Noderēs arī pieliekamā krājumos ieburkotie ievārījumi, saldētās dzērvenes, smiltsērkšķu biezenis un cukurotās cidoniju šķēlītes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Svarīgākais lauku tortes gatavošanas procesā, protams, ir nevainojams olu mīklas biskvīts. Lai arī biskvīta mīkla ir visai vienkārša, tomēr tās sajaukšanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts var saplakt, veidoties ļoti plāns vai pārcepts kļūst sauss.

Arī krēmam ir svarīga loma, jo, lai torte izdotos īpaši garšīga, ieteicams tās "būvēšanai" izmantot vismaz divu veidu krēmus – vienu saldāku un treknāku, otru – skābāku, šādi panākot izcilu garšas līdzsvaru.

Izlasot šo padomrakstu, uzzināsi noderīgus knifus, kas jāņem vērā, lai izceptu olu mīklas biskvītu tortei, kā pagatavot kārdinošus krēmus pildījumam un kā izcakināt īpaši krāšņas sviesta krēma rozes tortes dekorēšanai, bet zemāk atradīsi sešas pārbaudītas receptes, starp kurām ir gan lauku torte no 30 olu biskvīta, kas būs īsts izaicinājums pat pieredzējušam konditoram, gan pavisam vienkāršu lauku tortes versiju ar skābā krējuma krēma pildījumu.

Garšīgus svētkus!

Tags

Jaunais gads Ziemassvētki Tortes un kūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form