Foto: Shutterstock

Pankūkas tas ir labi, daudz pankūkas, tas ir ļoti labi, bet pankūkas ar sezonālām ogām ir izcili. Tas ir pankūku Olimps, Everests un lidojums vienlaikus. Vasara pati uzprasās, lai šīs divas ēdamlietas tiktu savienotas. Un vasarai vajag ļauties!

Jebkura pankūka – plānā, biezā, rauga, biezpiena, pildīta un nepildīta – iegūst pilnīgi citu garšas skanējumu, ja tai pievieno ogas. Un kad gan to vēl darīt, ja ne vasarā?!

Nepārspējamā klasika

Foto: Shutterstock

Protams, ka plānās pankūkas nepārsist nevienai citai pankūku dzimtas pārstāvei, jo plānās ir plānās! Pārbaudītu recepti prasošas, plānas kā zīda lakatiņi, izcils pamats, lai pārvērstos pildītās pankūkās. Ar plānajām pankūkām var veikt arī dažnedažādus origami trikus – salocīt, sarullēt, izkārtot šķīvī kā kārdinošu brokastu gleznu.

  • Plāno pankūku pagatavošanas trikus var atrast šeit, kur savā pieredzē dalās šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.

Pildītas pankūkas

Foto: Shutterstock

Kad plānās pankūkas izceptas, laiks tās sapildīt ar biezpienu, vārīto krēmu, šokolādi vai karameli, bagātināt ar ogām un baudīt. Desmit idejas karaliski sātīgai brokastu reizei bez gaļas atradīsi šajā rakstā.

Rullītis te, rullītis tur

Foto: Shutterstock

Ņemam pankūku, sarindojam uz tās ogas, glīti sarullējam, vēl pāris ogas pa virsu un – voila! – perfekta vasaras pankūka gatava!

Pankūciņu tornīši

Foto: Shutterstock

Ja ir pacietība un noskaņojums stāvēt pie karstas pannas, tad ir vērts sacept kaudzi ar mazām pankūciņām, lai tās vēlāk uzspraustu uz iesma pamīšus ar ogām. Lieliska ideja gan vēlajām brokastīm, gan dārza svētkiem un piknikam.

Ar sveicienu no Amerikas

Foto: Shutterstock

Milzu pufīgās pankūkas, kas dzimušas Amerikā un iekarojušas visu pasauli, sevišķi labi iet tandēmā ar mellenēm. Šīs ogas droši var iemaisīt arī mīklā, pankūkas tikai no tā iegūs!

Šokolādes kārums

Foto: Shutterstock

Visas ogas draudzējas ar šokolādi, bet īpašas šokolādes mīlulītes ir ķirši un avenes. Šī savienība ir īpaši garda, tāpēc pankūku mīklu vērts bagātināt ar kakao un pasniegt ar šokolādes mērci vai izkausētu šokolādi! Perfekti līdz pēdējai niansei!

Lai augsti un gardi pankūku torņi, perfekti pildījumi un daudz ogu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!