Foto: Privātais arhīvs

"Labs veids, kā sasildīties ziemas vakaros, turklāt kurkuma un ingvers, iespējams, palīdzēs arī nedaudz stiprināt veselību! Vienu vakaru nolēmu ļauties garšas eksperimentiem un iesaku to arī citiem!" tā savas vakariņas recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka "Tasty" lasītāja Ilze.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gturku zirņi (konservēti vai pašu vārīti)500 gvistas gaļa (fileja vai šķiņķīši bez kauliem) ingvers (apmēram 5 cm)400 mlkokosriekstu piens500 mldārzeņu vai vistas buljons1.5 TKkurkuma pēc garšasčili pārslas pēc garšassāls un melnie pipari lapu kāposts jeb keils svaigas piparmētras bezpiedevu jogurts pitas maize

Sagatavošana

1

Dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno sakapātus ķiplokus, sīpolu un ingveru. Ik pa laikam apmaisot cep apmēram 3-5 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un sāk nedaudz apbrūnēt.

2

Pārkaisa ar kurkumu, pievieno čili pārslas un turku zirņus. Pievieno sāli un piparus. Visu karsē apmēram 8 minūtes, kārtīgi apmaisot, lai zirņus pārklāj garšvielu maisījums, tie nedaudz apbrūnē un pat nedaudz ieplaisā.

3

Blakus pannā strauji apbrūnina nelielos gabaliņos sagrieztu vistas gaļu (es biju nopirkusi vistas šķiņķīšus bez ādas, bet, protams, var izmantot arī fileju!).

4

Zirņus ar koka lāpstiņu vai kartupeļu stampiņu nedaudz pamīca – zirņa "mīkstums" palīdzēs sabiezināt sautējumu. Zirņiem pievieno nupat apcepto vistas gaļu, buljonu un kokosa pienu.

5

Ļauj buljonam uzvārīties, uzmanot, lai biezumus nepierauj pie pannas dibena. Kad virums sāk burbuļot, samazina uguni un uz lēnas uguns sautē, līdz gaļa gatava un visas garšas savilkušās.

6

5-7 minūtes pirms sautēšanas beigām pannas saturam pievieno saplucinātu lapu kāpostu. Karsē zem vāka, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

7

Pasniedzot var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem, piemēram, piparmētru lapiņām! Var papildināt ar grauzdētu pitas maizīti un bezpiedevu jogurtu!

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!