Austrumnieciskais vistas sautējums ar turku zirņiem un lapu kāpostu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g turku zirņi (konservēti vai pašu vārīti)
turku zirņi (konservēti vai pašu vārīti)
500 g
500 g vistas gaļa (fileja vai šķiņķīši bez kauliem)
vistas gaļa (fileja vai šķiņķīši bez kauliem)
 
ingvers (apmēram 5 cm)
ingvers (apmēram 5 cm)
400 ml
400 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
500 ml
500 ml dārzeņu vai vistas buljons
dārzeņu vai vistas buljons
1,5 TK
1,5 TK kurkuma
kurkuma
pēc garšas
pēc garšas čili pārslas
čili pārslas
pēc garšas
pēc garšas sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
 
lapu kāposts jeb keils
lapu kāposts jeb keils
Pasniegšanai:
 
svaigas piparmētras
svaigas piparmētras
 
bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
 
pitas maize
pitas maize
  • Sautējumi
  • Pasaules Virtuve
  • "Labs veids, kā sasildīties ziemas vakaros, turklāt kurkuma un ingvers, iespējams, palīdzēs arī nedaudz stiprināt veselību! Vienu vakaru nolēmu ļauties garšas eksperimentiem un iesaku to arī citiem!" tā savas vakariņas recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka "Tasty" lasītāja Ilze.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno sakapātus ķiplokus, sīpolu un ingveru. Ik pa laikam apmaisot cep apmēram 3-5 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un sāk nedaudz apbrūnēt.

    Pārkaisa ar kurkumu, pievieno čili pārslas un turku zirņus. Pievieno sāli un piparus. Visu karsē apmēram 8 minūtes, kārtīgi apmaisot, lai zirņus pārklāj garšvielu maisījums, tie nedaudz apbrūnē un pat nedaudz ieplaisā.

    Blakus pannā strauji apbrūnina nelielos gabaliņos sagrieztu vistas gaļu (es biju nopirkusi vistas šķiņķīšus bez ādas, bet, protams, var izmantot arī fileju!).

    Zirņus ar koka lāpstiņu vai kartupeļu stampiņu nedaudz pamīca – zirņa "mīkstums" palīdzēs sabiezināt sautējumu. Zirņiem pievieno nupat apcepto vistas gaļu, buljonu un kokosa pienu.

    Ļauj buljonam uzvārīties, uzmanot, lai biezumus nepierauj pie pannas dibena. Kad virums sāk burbuļot, samazina uguni un uz lēnas uguns sautē, līdz gaļa gatava un visas garšas savilkušās.

    5-7 minūtes pirms sautēšanas beigām pannas saturam pievieno saplucinātu lapu kāpostu. Karsē zem vāka, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Pasniedzot var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem, piemēram, piparmētru lapiņām! Var papildināt ar grauzdētu pitas maizīti un bezpiedevu jogurtu!

    Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

    Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

    Vairāk par konkursu lasi te!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form