Cukīni lazanja ar rikotas sieru
Foto: Sintija Mikanovska-Mikalovska
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3–4 gab.
3–4 gab. cukīni vai kabači
cukīni vai kabači
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
cepšanai
cepšanai olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas gaļas garšvielu maisījums
gaļas garšvielu maisījums
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 bundža konservēti tomāti gabaliņos
bundža konservēti tomāti gabaliņos
3 ĒK
3 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1 gab.
1 gab. ola
ola
250 g
250 g rikota
rikota
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
250 g
250 g mocarella
mocarella
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viena īpaši garda kabaču vai cukīni lazanja, kas patiks tiem, kuri iemīļojuši itāļu stila virtuvi. Šī būs recepte, kuru vari pagatavot vairāk – papildporcijām un kādam gabaliņam, kuru noglabāt saldētavā vēlākam. Recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo cukīni – sagriež garenās šķēlēs, izmantojot lielo rīvi (mandolīnu) vai dārzeņu mizojamu nazīti. Sagrieztās šķēles izklāj uz virtuves dēlīša, apber ar sāli un atstāj, lai atsulojas (tas var prasīt 20 minūtes). Pēc tam nosusini ar virtuves dvielīti, lai cukīni šķēles sausas.

    Pannā apcep malto gaļu kopā ar garšvielām. Kad maltā gaļa jau sāk apbrūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Pievieno vienu ēdamkaroti tomātu pastas, tomātu gabaliņus no bundžiņas un visu kopā pasautē. Uz beigām var noņemt vāku, lai liekais ūdens iztvaiko.

    Gatavo siera masu. Bļodā liek rikotas sieru, olu, sarīvētu parmezānu, sāli un piparus, visu kopā sajauc.

    Atsevišķā traukā sarīvē mocarellu.

    Ņem lazanjas veidni (kantainu cepeštrauku) un iesmērē ar atlikušo tomātu pastu. Tikmēr uzliek cepeškrāsni sildīties uz 180 grādiem.

    Kārto lazanjas kārtas: sāk ar cukīni šķēlēm, tās izkārto, liekot gareniski nedaudz vienu otrai pāri. Tad liek maltās gaļas masu, pēc tam tai virsū liek rikotas siera masu. Tai virsū liek nedaudz sarīvētu mocarellu un pārber pāri smalki sakapātus pētersīļus. Tad šādu pašu secību atkārto vēlreiz. Noslēdz ar cukīnī šķēlēm, mozarellu, pētersīļiem.

    Lazanjas pannu pārklāj ar foliju un cep aptuveni 30 minūtes cepeškrāsnī. Pēc tam noņem foliju, pārkaisa ar atlikušo sarīvēto parmezāna sieru (var pievienot arī papildus vēl kādu citu labi kūstošu sieru) un turpina cept bez folijas vēl kādas 15–20 minūtes.

    Kad gatavs, nedaudz atdzesē un pasniedz kvadrāta porcijās. Var dekorēt ar sarīvētu sieru, pētersīli vai baziliku.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.