Viena īpaši garda kabaču vai cukīni lazanja, kas patiks tiem, kuri iemīļojuši itāļu stila virtuvi. Šī būs recepte, kuru vari pagatavot vairāk – papildporcijām un kādam gabaliņam, kuru noglabāt saldētavā vēlākam. Recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.

105Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 gab.cukīni vai kabači pēc garšassāls500 gmaltā gaļa olīveļļa pēc garšasgaļas garšvielu maisījums1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas1 bundža konservēti tomāti gabaliņos3 ĒKtomātu pasta1 gab.ola250 grikota100 gcietais siers250 gmocarella pētersīļi

Sagatavošana

1

Sagatavo cukīni – sagriež garenās šķēlēs, izmantojot lielo rīvi (mandolīnu) vai dārzeņu mizojamu nazīti. Sagrieztās šķēles izklāj uz virtuves dēlīša, apber ar sāli un atstāj, lai atsulojas (tas var prasīt 20 minūtes). Pēc tam nosusini ar virtuves dvielīti, lai cukīni šķēles sausas.

2

Pannā apcep malto gaļu kopā ar garšvielām. Kad maltā gaļa jau sāk apbrūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Pievieno vienu ēdamkaroti tomātu pastas, tomātu gabaliņus no bundžiņas un visu kopā pasautē. Uz beigām var noņemt vāku, lai liekais ūdens iztvaiko.

3

Gatavo siera masu. Bļodā liek rikotas sieru, olu, sarīvētu parmezānu, sāli un piparus, visu kopā sajauc.

4

Atsevišķā traukā sarīvē mocarellu.

5

Ņem lazanjas veidni (kantainu cepeštrauku) un iesmērē ar atlikušo tomātu pastu. Tikmēr uzliek cepeškrāsni sildīties uz 180 grādiem.

6

Kārto lazanjas kārtas: sāk ar cukīni šķēlēm, tās izkārto, liekot gareniski nedaudz vienu otrai pāri. Tad liek maltās gaļas masu, pēc tam tai virsū liek rikotas siera masu. Tai virsū liek nedaudz sarīvētu mocarellu un pārber pāri smalki sakapātus pētersīļus. Tad šādu pašu secību atkārto vēlreiz. Noslēdz ar cukīnī šķēlēm, mozarellu, pētersīļiem.

7

Lazanjas pannu pārklāj ar foliju un cep aptuveni 30 minūtes cepeškrāsnī. Pēc tam noņem foliju, pārkaisa ar atlikušo sarīvēto parmezāna sieru (var pievienot arī papildus vēl kādu citu labi kūstošu sieru) un turpina cept bez folijas vēl kādas 15–20 minūtes.

8

Kad gatavs, nedaudz atdzesē un pasniedz kvadrāta porcijās. Var dekorēt ar sarīvētu sieru, pētersīli vai baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!