Foto: Anastasija Safronova

"Šī fantastiskā torte ir kaut kas pa vidu starp "Snickers" torti un "Kijevas" torti. Krieviski tortei ir nosaukums "Крещатый яр", kas burtiski tulkojas kā "Krustceļu aiza". Torti gatavoju savai mammai dzimšanas dienā," raksta Anastasija Safronova, kura ar šo torti startē "Tasty" recepšu konkursā.

"Formas izmērs 26 centimetri, torte sanāca apmēram 3 kilogramus smaga," tā receptes autore.

Atgādinām, ka līdz 15. novembrim (ieskaitot) var iesūtīt savas gardākās rudens receptes "Tasty" konkursam. Galvenā balva – divi kārdinošāko recepšu autori varēs apmeklēt "Dabas saldumu maģijas" kūku meistarklasi kūku meistares Ilzes Kupčas vadībā. Visi, kuri būs iesūtījuši receptes, saņems arī atlaides kodu dalības maksai meistarklasē. Lai piedalītos konkursā, sūti savu recepti un ēdiena bildi uz receptes@delfi.lv ar norādi "Konkursam". Atsūtītās receptes un fotogrāfijas var tikt publicētas "Tasty". Vairāk par konkursu vari lasīt šeit.

1440Minūtes
32Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

ŠOKOLĀDES BISKVĪTAM:300 gkviešu milti3 gab.olas300 gcukurs360 gkefīrs240 gpiens135 gsaulespuķu eļļa100 gkakao12 gdzeramā soda6 gcepamais pulveris1 šķipsnasāls SMILŠU MĪKLAS BISKVĪTAM:400 gkviešu milti200 gsviests (saldkrējuma)3 gab.ola (dzeltenumi)100 gcukurs1 TKcepamais pulveris BEZĒ KĀRTAI:2 gab.ola (baltums)150 gcukurs šķipsnasāls1 glāzezemesrieksti (var arī citus) KRĒJUMA KRĒMA KĀRTAI:600 gskābais krējums (jāņem trekns)150 gcukurs IEBIEZINĀTĀ PIENA KRĒMAM:1 gab.vārītais iebiezinātais piens (bundža)200 gsviests (saldkrējuma) DEKORĒŠANAI: ogas piparmētras šokolāde

Sagatavošana

1

Šokolādes biskvīts. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Olas ar cukuru saputo līdz masa paliek balta un gaisīga.

2

Pievieno kefīru, pienu, eļļu, visu sajauc ar mikseri.

3

Citā bļodā sajauc un izsijā visas sausās sastāvdaļas. Visu sajauc kopā.

4

Anastasija parasti cep vienu lielo biskvītu, bet var sadalīt arī uz diviem. Cep 180 grādos 30 līdz 35 minūtes, bet Anastasijai parasti sanāk ilgāk(tad cepeškrāsnī jāsamazina temperatūra). Mīklas gatavību pārbauda ar kociņu, lai tad iznāk sauss.

5

Karstu biskvītu nedaudz atdzesē un tad ietin plēvē, liek ledusskapī uz nakti. Nākamajā dienā biskvītu sagriež kārtās. Anastasijai sanāca trīs kārtas, viena bija lieka. Viņa iesaka no liekā biskvīta uztaisīt kūciņas uz kociņa jeb "cake pops". Kā tās izveidot, lasi šeit.

6

Smilšu mīklas biskvīts. Mīklai jābūt mīkstai un nedaudz lipīgai, tāpēc miltu daudzums apmēram 400 grami.

7

Dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, visu sajauc. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu sajauc ātri, bet ne ilgi! Ietin plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

Foto: Anastasija Safronova
8

Bezē kārta. Sasmalcina un apcep zemesriekstus (var arī citus riekstus pēc izvēles). Tos atdzesē, jo tie tiks pievienoti bezē kārtai.

9

Olas atdala no dzeltenumiem. Puto olas baltumus baltās putās. Masai jābūt stingrai un spīdīgai. Tai pievieno riekstus. Šeit vari lasīt vēl citus noderīgus knifiņus, kā pagatavot perfektu bezē.

10

Bezē kārta būs jācep kopā ar smilšu mīklas biskvīta kārtu! Smilšu mīkIu izņem no ledusskapja, sadala divās daļās, izrullē uz cepamā papīra. Izgriež diametru tik, cik vajag (tādu pašu kā šokolādes biskvītam).

11

Cep vienu biskvītu 5 līdz 6 minūtes 180 grādos. Ņem ārā pusgatavu. Izņem un izlīdzina pusi bezē kārtas, bet tā, lai no smilšu mīklas maliņas paliek brīvi daži centimetri. Atkārtoti liek cepties 180 grādos, cep vismaz 15 minūtes, līdz bezē kārta ir izžuvusi. To pašu atkārto ar otru smilšu mīklas biskvītu.

12

Skābā krējuma krēms. Treknu skābo krējumu lej marlē un liek ledusskapī, lai tas nostāv līdz nākamajai dienai (lai notek visas sūkalas).

13

Nākamajā dienā pievieno masai cukuru, visu sajauc kopā.

14

Iebiezinātā piena krēms. Istabas temperatūrā pastāvējušu sviestu liek bļodā, puto, līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs.

15

Pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.

16

Kūkas veidošana. Liek šokolādes biskvītu, nedaudz saslapina ar saldo krējumu vai pienu.

17

Biezā kārtā liek skābā krējuma krēmu. Tad liek smilšu biskvītu ar bezē uz augšu.

18

Tad biezā kārtā liek iebiezinātā piena krēmu, pa virsu liek otru smilšu biskvītu ar bezē uz leju.

19

Tad atkal smērē skābā krējuma krēmu un liek otru šokolādes biskvītu.

20

Kūkas maliņas apsmērē ar atlikušo iebiezinātā piena krēmu, bet kūkas virskārtu ar skābā krējuma krēmu. Torti liek ledusskapī atdzesēties.

21

Pēc tam apsmērē ar atlikušo krēmu un izdekorē ar biskvītu drupačām. Dekorē ar ogām, šokolādi un piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!