Foto: Publicitātes foto
Gards un viekārši pagatavojams kārtojums bez cepšanas, vārīšanas. Ideāls deserts bez lieka laika patēriņa. Recepti piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS "Dobeles Dzirnavnieks".
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kēksa vai cepumu drumstalas SIERA KRĒMAM:500 gmaskarpone100 gbaltā šokolāde4 olu dzeltenumi100 gpūdercukurs CITRONU KRĒMAM:2 citroni, izspiesta sula4 olu dzeltenumi120 gcukurs1 ĒKciete50 gsviests

Sagatavošana

1

Drumstalām izmanto kēksa pārpalikumus no šīs receptes. Ātrākam rezultātam izmanto veikalā pirkta kēksa, mafinu vai cepumu drumstalas. Vari izmantot arī granolu, karamelizētas auzu pārslas vai musli.

2

Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli. Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.

3

Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.

4

Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai (aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo, līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.

5

Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!