Kārtojums ar maskarpones siera un citronu krēmu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
kēksa vai cepumu drumstalas
kēksa vai cepumu drumstalas
SIERA KRĒMAM
500 g
500 g maskarpone
maskarpone
100 g
100 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
CITRONU KRĒMAM
2
2 citroni, izspiesta sula
citroni, izspiesta sula
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
120 g
120 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK ciete
ciete
50 g
50 g sviests
sviests
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un viekārši pagatavojams kārtojums bez cepšanas, vārīšanas. Ideāls deserts bez lieka laika patēriņa. Recepti piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS "Dobeles Dzirnavnieks".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Drumstalām izmanto kēksa pārpalikumus no šīs receptes. Ātrākam rezultātam izmanto veikalā pirkta kēksa, mafinu vai cepumu drumstalas. Vari izmantot arī granolu, karamelizētas auzu pārslas vai musli.

    Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli. Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.

    Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.

    Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai (aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo, līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.

    Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form