Keftedes jeb gaļas bumbiņas ir tradicionāls kipriešu ēdiens, ko parasti gatavo no cūkgaļas, bet mēdz arī miksēt liellopa un cūkas gaļu. Pārējās sastāvdaļas – rīvēts kartupelis, sīpoli un garšvielas, ieskaitot piparmētras. Dažviet Kiprā mēdz papildināt gaļas masu ar citrona sulu un kanēli, bet tas jau ir gaumes jautājums. Parasti keftedes tiek fritētas, taču tās var cept arī vienkārši pannā – lielākā eļļas daudzumā.

"Delfi" lasītāja Marta ir eksperimentētāja virtuvē un kaislīga ceļotāja. Brīdī, kad abas Martas satiekas, tad top kaut kas no ceļojumos baudītā. Šoreiz grieķu kotletes keftedas.

Vairāk ideju no grieķu virtuves var atrast šeit!

50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmalta cūkgaļa1 gab.liels, ļoti smalki sakapāts sīpols2 gab.lieli, sarīvēti kartupeļi2 gab.olas4 ĒKsakapāti pētersīļi3 ĒKsakapātas piparmētras2 ĒKolīveļļa1 TKcepamais pulveris pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un cītīgi samīca.

2

Ar rokām veido vēlamā izmēra gaļas lodītes un liek gatavoties – vai nu fritē, vai cep dziļā pannā.

3

Ja vēlas izvairīties no liela eļļas daudzuma un liekām kalorijām, sagatavotās gaļas lodītes var likt sakarsētā cepeškrāsnī grila režīmā, cepot 200 grādos apmēram 30-35 minūtes. Šajā gadījumā cepšanās "puslaikā" jāatceras topošās keftedes apgriezt, lai tās būtu vienmērīgi apcepinājušas visus sānus.

Bauda ar svaigu dārzeņu salātiem, kartupeļiem vai pitas maizi un tzaziki mērci. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!