Ķirbju biezzupa ar grauzdiņiem un žāvētas gaļas garšu
Foto: DELFI
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. neliels ķirbītis
neliels ķirbītis
4 gab.
4 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
 
Svanetijas sāls
Svanetijas sāls
 
kriksītis žāvētas gaļas
kriksītis žāvētas gaļas
 
liess siers rīvēšanai
liess siers rīvēšanai
 
maize grauzdiņiem
maize grauzdiņiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tā kā tikko esmu atgriezusies no ceļojuma, kur, kā jau brīvākā režīmā, gribējās izmēģināt dažādo, šajā gadījumā, spāņu virtuvi, un iepriekšējais vakars nosvinēts ar sarunām par braucienu un vīna baudīšanu, gribas kaut ko vieglāku. Zupu! Ķirbju biezzupu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz veikalu pati vēl neesmu bijusi pēc brauciena, bet mājās atrodas neliels pusķirbītis. It kā pamaz uz diviem pieaugušajiem, diviem pusaudžiem un vienu mazu bērnu, – bet noteikti kāds sarauks pieri par zupu un vairāk ieliks grauzdiņus un sieru. Gatavoju diezgan plūstoši, nedaudz iemetot aci "Tasty" receptēs.

    Slinkuma pēc ķirbjus sagriezu kubiņos, burkānus samizoju strēmelēs (ar mizotāju, jā, negribēju rīvēt) ar nazi, lai ātrāk gatavi. Uz pannas sacepu nedaudz sīpolu. Ūdeni, kā ieteikts, lēju tik daudz, lai augšējie dārzeņi nebūtu nosegti. Bet būtu prasījies vēl mazāk.
    Pieliku garšvielas, mūsmājās ļoti iecienīts ir Svanetijas sāls.

    Paralēli uz pannas sacepu vienu pusstrēmelīti sīki sagrieztas žāvētas gaļas. Nepārlasījāties. Mēs praktiski neēdam žāvējumus un desas – gandrīz nemaz, tādēļ liku tikai tik, cik fona garšai. Starp citu, savulaik kādā tievēšanas raidījumā, kur sieviete bija atkarīga no desu ēšanas lielos apmēros, dietologs viņai ieteica sarīvēt mazu desas gabaliņu un to pielikt salātiem. Un ar to pietika. Jo tā desas garša ir spilgta un nevajag blāķiem ēst, lai sajustu garšu.

    Tos žāvētās gaļas krikumus sacepu ar vīra iepriekšējā dienā marinētajiem vistas gabaliņiem.
    Uz otras pannas paralēli cepu divu veidu maizes – sev strēmelēs sagrieztu saldskābo maizi un pārējiem mazos gabaliņos sagrieztu baltmaizi.

    Sarīvēju sieru. Ikdienā ēdu 10% sieru. Siers ir ļoti viltīgs produkts, it kā bagātīgs ar kalciju, bet 90 procenti sieru ir bieds svariem. Man arī garšo liesais siers. Diemžēl pēc brauciena vēl tāds ledusskapī neatradās.

    Kad dārzeņi bija mīksti, tos sablenderēju un vēl pavārīju.

    Pasniedzu kā? Nekā! Katrs pats sniedzās un kombinēja, kā gribēja, bēra uz zupas sieru un būvēja grauzdiņu kaudzes, cik lielas gribēja. Fotogrāfijā redzamā zupa ir versija man pašai – zupa ar grauzdētām saldskābās maizes strēmelēm un gaļu. Un kaķis fonā.
    Labu apetīti!

    Par maniem Spānijas gastronomiskajiem piedzīvojumiem lasi šeit.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.

    Tags

    Rudens ēdienkarte Interesanti ķirbju ēdieni Ko pagatavot no ķirbja
    43596501
    Biezzupas un krēmzupas
    0
    Burkāni
    0
    Garšvielas un garšaugi
    0
    Ķirbis
    0
    Maize
    0
    Siers
    0
    Sīpoli
    0
    Žāvēta gaļa
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Vakariņas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form