'Krupņiks ar guļbim' – miežu putra ar pienu un kartupeļiem Latgales gaumē
Foto: DELFI
5.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
700 ml
pēc garšas

Bērnībā pa kluso zagos virtuvītē, kur vecmamma vārīja rukšiem putru - miežu putraimu viru ar nemizotiem kartupeļiem. Kad klāt vēl piejauca pienu, sanāca īpaši garšīgs un sātīgs ēdiens piena sivēnu barošanai. Dažreiz izdīcu, lai vecmamma pagatavo arī man šādu putru, vien ar mizotiem kartupeļiem. Nesen mamma ļāva pakavēties bērnības atmiņās, tādēļ padalīšos ar šo garšu.

Noskalo putraimus, kartupeļus nomizo, sagriež vidēji lielos kubiciņos, lai tie paspētu izvārīties, bet neizšķīstu un nepazustu putrā.

Ūdeni uzvāra, ieber tajā putraimus un kartupeļus, kad uzmet burbuli, samazina karstuma padevi līdz minimumam un ļauj lēni vārīties.

Pēc pusstundas pielej pienu, ja gribas sātīgāku viru, lej saldo krējumu un vāra vēl pusstundu.

Putra visu laiku ir jāmaisa, lai tā savārās tumīga. Svarīgi, lai liesma nebūtu par lielu, jo tad putra piedegs.

Ziemā vecmamma klāt piecepa "škvarkas" – sačurkstinātu cūkas cauraudzīti ar sīpoliem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form