Foto: Shutterstock
"Kad draugiem sakām, ka ceptām olām pievienojam kanēli, parasti pretī saņemam neizpratnes pilnus skatienus – nu kā tad tā, vai tad olām liek klāt kanēli? Jā, liek gan! Un rezultātā tradicionālā vēršacs piedzīvo neticami gardas pārvērtības!" tā šo brokastu ēdienu piesaka Linda un Hosams Abu Meri, kas nule apgādā "Zvaigzne ABC" izdevuši recepšu grāmatu "101 libāniešu ēdiens".
10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
50 gsviests2 ĒKoļīveļļa5 gab.olas1 TKsāls1 TKmalts kanēlis

Sagatavošana

1

Pannā ar biezu dibenu izkausē sviestu un pielej olīveļļu.

2

Iesit olas, uzmanot, lai nesaplīst dzeltenums. Pārkaisa ar sāli un kanēli. Kanēli kaisa lēnām, lai tas vienmērīgi izsijātos, jo, ja kaut kur uzbirs vairāk, tas piedegs.

3
4

Cep uz vidēji lielas uguns, līdz olas ir gatavas.

5

Liek galdā ar visu pannu un ēd kopā ar lavašu, to kārtīgi pamērcējot sviesta un eļļas mērcītē pannā.

Lai labi garšo!

Grāmata "101 libāniešu ēdiens" parāda, kā no mums pieejamiem produktiem pagatavot citus, gardus un neparastus ēdienus, ieviešot papildu garšas un krāsas savā ikdienas ēdienkartē. Skaisti noformēta un ērti sakārtota, šī recepšu grāmata kļūs par lielisku ieguvumu gan tiem, kas labprāt izmēģina ko jaunu, gan tiem, kas cenšas ēst veselīgi un rūpēties par savu veselību, gan tiem, kas nolēmuši eksperimentēt pirmo reizi.

Kā ievadā saka autori: "Gardi gatavot, veselīgi ēst un labu apetīti!" Lasi vairāk par grāmatu te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!