Foto: Sarmīte Veisa

"Šīs sēnītes līdz glabāšanai netiks, pazudīs pa ceļam," raksta Sarmīte Veisa, kura ar savu sēņu recepti piedalās "Delfi Aculiecinieks" sēņu konkursā.

"Eksotiskāku garšu cienītāji var pievienot kanēļa standziņu vai čili pipariņu, bet tās jau ir variācijas par tēmu," tā Sarmīte.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lūdens pēc garšassmaržīgie pipari5 gab.melnie pipari1 gab.lauru lapas2 ĒKcukurs1 ĒKsāls1 ĒKetiķis3 gab.ķiploka daiviņas gailenes Kanēlis (standziņa) Čili pipari

Sagatavošana

1

Gailenes novāra.

2

Atsevišķi pagatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, melnos piparus, lauru lapas, cukuru, sāli, etiķa esenci un ķiplokus. Marinādi uzvāra. Ja nav pieejama etiķa esence, tad to aizstāj ar galda etiķi, bet tādā gadījumā jāliek 7-8 ĒK.

3

Marinādē liek sagatavotās sēnes, atstāj tās ievilkties.

4

Karstu marinādi salej izkarsētās burkās, aizvāko un atdzesē. Glabā vēsumā. Jāņem vērā, ka ziemas glabāšanai burkas vēlams karsēt vismaz 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!