Marinētas gailenes ziemai
Foto: Sarmīte Veisa
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
5 gab.
5 gab. melnie pipari
melnie pipari
1 gab.
1 gab. lauru lapas
lauru lapas
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK etiķis
etiķis
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Sēnes
 
gailenes
gailenes
Eksotiskāku garšu cienītāji var pievienot
 
Kanēlis (standziņa)
Kanēlis (standziņa)
 
Čili pipari
Čili pipari
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • "Šīs sēnītes līdz glabāšanai netiks, pazudīs pa ceļam," raksta Sarmīte Veisa, kura ar savu sēņu recepti piedalās "Delfi Aculiecinieks" sēņu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Eksotiskāku garšu cienītāji var pievienot kanēļa standziņu vai čili pipariņu, bet tās jau ir variācijas par tēmu," tā Sarmīte.

    Gailenes novāra.

    Atsevišķi pagatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, melnos piparus, lauru lapas, cukuru, sāli, etiķa esenci un ķiplokus. Marinādi uzvāra. Ja nav pieejama etiķa esence, tad to aizstāj ar galda etiķi, bet tādā gadījumā jāliek 7-8 ĒK.

    Marinādē liek sagatavotās sēnes, atstāj tās ievilkties.

    Karstu marinādi salej izkarsētās burkās, aizvāko un atdzesē. Glabā vēsumā. Jāņem vērā, ka ziemas glabāšanai burkas vēlams karsēt vismaz 20 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form