Foto: Екатерина Седых

"Tasty" lasītāja Jekaterina Sediha recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka recepti gardai pankūku tortei ar maiga biezpiena krēma kārtiņām.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas500 mlpiens1 glāzeūdens2 glāzeskviešu milti4 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas ekstrakts avi esence augu eļļa cepšanai250 gbiezpiens500 mlsaldais krējums pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs ogas un augļi dekoram

Sagatavošana

1

Iejauc pankūku mīklu, sakuļot visas sastāvdaļas viendabīgā masā bez kunkuļiem.

2

Pannā uzkarsētā eļļā lej mīklu un cep plānās pankūkas, apcepot no abām pusēm.

3

Pankūkas atdzesē.

4

Gatavo krēmu. Biezpienu sablendē vai iztrin caur cietu. Saldo krējumu sakuļ līdz putukrējuma konsistencei, putošanas laikā pievienojot tam cukuru un vanilīnu.

5

Putukrējumu iemaisa biezpienā, līdz iegūts viendabīgs, gaisīgs krēms.

6

Veido torti, starp pankūku kārtām ziežot krēmu, līdz sastāvdaļas izlietotas.

7

Dekorē torti ar augļiem un ogām.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!