Pavasarīga pesto mērce no spinātiem un bazilika
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 saujas
2 saujas spināti
spināti
2 saujas
2 saujas baziliks
baziliks
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
30 g
30 g rīvēts Parmezāna siers
rīvēts Parmezāna siers
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 sauja
1 sauja grauzdēti valrieksti bez miziņām
grauzdēti valrieksti bez miziņām
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Citas mērces
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Variācija par klasiskās pesto mērces tēmu, šajā gadījumā daļu bazilika aizstājot ar spinātiem, bet ciedru riekstus ar grauzdētiem valriekstiem. Lai pesto mērce nebūtu rūgta, valriekstus pēc apgrauzdēšanas uz sausas pannas rūpīgi attīri no miziņām

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu.

    Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablendē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blendēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

    Gatavo pesto mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī. Te atradīsi 10 interesantas pesto izmantošanas idejas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form