Pavasarīga pesto mērce no spinātiem un bazilika
Foto: Shutterstock

Variācija par klasiskās pesto mērces tēmu, šajā gadījumā daļu bazilika aizstājot ar spinātiem, bet ciedru riekstus ar grauzdētiem valriekstiem. Lai pesto mērce nebūtu rūgta, valriekstus pēc apgrauzdēšanas uz sausas pannas rūpīgi attīri no miziņām

Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu.

Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablendē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blendēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

Gatavo pesto mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī. Te atradīsi 10 interesantas pesto izmantošanas idejas.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form