Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI
4.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 tase
1 tase klijas
klijas
1 tase
1 tase pilngraudu milti
pilngraudu milti
1 tase
1 tase kviešu milti
kviešu milti
2 tases
2 tases cukurs
cukurs
2 tases
2 tases rīvēti burkāni
rīvēti burkāni
1.5 tases
1.5 tases eļļa
eļļa
4 gab.
4 gab. olas
olas
1 tase
1 tase žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
1 tase
1 tase valrieksti
valrieksti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gadās, ka gribas ko garšīgu, bet mājās nekā nav un uz veikalu doties ir slinkums. Šai burkānu kūkai sastāvdaļas var sagrabināt teju jebkurā virtuvē, turklāt šis ir labs veids, kā realizēt pērnos burkānus, jo tiem trūkst sulīguma, lai sarīvētu salātos. Ja nav kūku formas, nebēdā, mīklu var likt arī mafinu formiņās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sausās sastāvdaļas samaisa bļodā – klijas, pilngraudu un kviešu miltus. Droši var izmantot tādus miltus, kādi atrodami mājās vai garšo vislabāk. Ja izmantosi klijas, pīrāgs būs irdenāks, turklāt arī veselīgāks.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Pievieno cukuru, šķipsniņu sāls, tējkaroti cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti sodas. Kanēļa mīļi var dāsni izpausties ar šo garšvielu.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Otrā bļodā jauc slapjās sastāvdaļas – divas tases smalki sarīvētu burkānu, četras olas un eļļu.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, bet var ņemt arī rapšu eļļu, vienīgi jālūko, lai tā domāta salātiem, nevis cepšanai.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Sajauc kopā sausās un slapjās sastāvdaļas, ja jūt, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Iemaisa sasmalcinātus valriekstus un žāvētas aprikozes. Ja aizķērusies paciņa kaltētu dzērveņu, ber tik bļodā, garšos lieliski.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Ierīvē citrona miziņu un iespied sulu no vienas citrona pusītes, bet bez tā var arī iztikt. Mīklu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, šauj sakarsētā cepeškrāsnī un cep stundu 175 grādos.

    Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Kad kūka atdzisusi, rotā ar mandeļu skaidiņām. Ja bērsi uz siltas kūkas, tās piesūksies ar mitrumu un vairs nebūs tik kraukšķīgas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form