Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI
4.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Gadās, ka gribas ko garšīgu, bet mājās nekā nav un uz veikalu doties ir slinkums. Šai burkānu kūkai sastāvdaļas var sagrabināt teju jebkurā virtuvē, turklāt šis ir labs veids, kā realizēt pērnos burkānus, jo tiem trūkst sulīguma, lai sarīvētu salātos. Ja nav kūku formas, nebēdā, mīklu var likt arī mafinu formiņās.

Sausās sastāvdaļas samaisa bļodā – klijas, pilngraudu un kviešu miltus. Droši var izmantot tādus miltus, kādi atrodami mājās vai garšo vislabāk. Ja izmantosi klijas, pīrāgs būs irdenāks, turklāt arī veselīgāks.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Pievieno cukuru, šķipsniņu sāls, tējkaroti cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti sodas. Kanēļa mīļi var dāsni izpausties ar šo garšvielu.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Otrā bļodā jauc slapjās sastāvdaļas – divas tases smalki sarīvētu burkānu, četras olas un eļļu.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, bet var ņemt arī rapšu eļļu, vienīgi jālūko, lai tā domāta salātiem, nevis cepšanai.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Sajauc kopā sausās un slapjās sastāvdaļas, ja jūt, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Iemaisa sasmalcinātus valriekstus un žāvētas aprikozes. Ja aizķērusies paciņa kaltētu dzērveņu, ber tik bļodā, garšos lieliski.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Ierīvē citrona miziņu un iespied sulu no vienas citrona pusītes, bet bez tā var arī iztikt. Mīklu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, šauj sakarsētā cepeškrāsnī un cep stundu 175 grādos.

Soli pa solim: Ātrā burkānkūka ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Kad kūka atdzisusi, rotā ar mandeļu skaidiņām. Ja bērsi uz siltas kūkas, tās piesūksies ar mitrumu un vairs nebūs tik kraukšķīgas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form