Suitu novada garšas: skābmaize
Foto: Dzintars Leja
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā skābmaizes recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

700 g miltu iejauc ar karsto ūdeni, kārtīgi maisot, silti sasedz un atstāj uz pāris stundām, tad mīklu atdzesē, lai tā nebūtu karsta, bet vien nedaudz silta.

Tad mīklā iemaisa skābo ieraugu, atkal silti sasedz un atstāj uz 12 stundām, lai rūgst un skābst.

  • Kā mājās soli pa solim pagatavot ieraugu, skaidrojām šajā rakstā.

Kad mīkla ieskābusi, tai vēl pievieno apmēram tikpat miltu, cik iepriekšējā vakarā ieplaucēti, un kārtīgi samīca, pievienojot cukuru un ķimenes pēc garšas.

Samīcīto masu sasedz un raudzē apmēram 45 minūtes, tad veido kukulīšus un cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45–50 minūtes, ja kukulis lielāks, tad stundu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form