Suitu novada garšas: skābmaize
Foto: Dzintars Leja
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1400 g
1400 g kviešu milti
kviešu milti
1.5 l
1.5 l verdošs ūdens (T +90°C)
verdošs ūdens (T +90°C)
200 g
200 g skābais ieraugs
skābais ieraugs
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Maize
  • Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā skābmaizes recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    700 g miltu iejauc ar karsto ūdeni, kārtīgi maisot, silti sasedz un atstāj uz pāris stundām, tad mīklu atdzesē, lai tā nebūtu karsta, bet vien nedaudz silta.

    Tad mīklā iemaisa skābo ieraugu, atkal silti sasedz un atstāj uz 12 stundām, lai rūgst un skābst.

    • Kā mājās soli pa solim pagatavot ieraugu, skaidrojām šajā rakstā.

    Kad mīkla ieskābusi, tai vēl pievieno apmēram tikpat miltu, cik iepriekšējā vakarā ieplaucēti, un kārtīgi samīca, pievienojot cukuru un ķimenes pēc garšas.

    Samīcīto masu sasedz un raudzē apmēram 45 minūtes, tad veido kukulīšus un cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45–50 minūtes, ja kukulis lielāks, tad stundu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form