Vegāniskā siera kūka
Foto: Rūta Krūma
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g milti
milti
100 g
100 g kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
50 g
50 g cukurs
cukurs
1-2 ĒK
1-2 ĒK augu piens
augu piens
Pildījumam
1
1 bundža kokosriekstu piena
bundža kokosriekstu piena
250 g
250 g zīdainais tofu
zīdainais tofu
300 g
300 g mīkstais tofu
mīkstais tofu
150 g
150 g cukurs
cukurs
3-5 ĒK
3-5 ĒK milti
milti
4 ĒK
4 ĒK manna
manna
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1
1 rīvēta citrona miza
rīvēta citrona miza
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1/2 glāze
1/2 glāze rozīnes
rozīnes
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Tortes un kūkas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti iesaka Rūta Krūma, kā arī Vegānfestivāla radošā komanda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: kokosriekstu eļļu pārkaisa ar miltiem un cukuru, ar pirkstiem saberž drupačās. Augu pienu pievieno eļļas, cukura un miltu maisījumam, ātri samīca mīklu un saveļ bumbā. Tai jābūt mīkstai un vijīgai – ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena.

    Mīklu izlīdzina apaļā veidnē. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pusstundu atpūsties. Uzkarsē cepeškrāšni līdz 180 °C. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu. Uzkarsētā krāsnī cep 10 minūtes.

    Pa to laiku sagatavo biezpiena masu: kokosriekstu pienu un zīdaino tofu sablendē kopā ar cukuru. Masu lej bļodā, pievieno sāli, vaniļas ekstraktu, mīksto tofu, citrona sulu un miziņu, un saputo. Ar karoti iemaisa miltus, mannu un rozīnes.

    Lej masu uz gatavās mīklas pamatnes un cep aptuveni stundu. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Tam vajadzētu kļūt sausam.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form