Sastāvdaļas:
pēc garšas
cukurs4 ĒK
kakao200 ml
piens, karsēts400 ml
saldais krējums10-12 g
želatīns pēc garšas
vaniļas cukurs vai ekstrakts"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.
Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzbriedina 5-7 minūtes.
Sakuļ saldo krējumu ar aptuveni 5 ĒK cukura vijīgās putās.
Citā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar kakao un vēl 5 ĒK cukura, tad pamazām lej klāt uzkarsētu pienu un iekuļ. Iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa sāk biezēt, iemaisa saputoto krējumu un izlej masu traukā.
Trauku liek ledusskapī uz pāris stundām.

Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).
Lai labi garšo!