Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
Foto: Privātais ahīvs
3.6316 38
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.

Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzbriedina 5-7 minūtes.

Sakuļ saldo krējumu ar aptuveni 5 ĒK cukura vijīgās putās.

Citā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar kakao un vēl 5 ĒK cukura, tad pamazām lej klāt uzkarsētu pienu un iekuļ. Iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa sāk biezēt, iemaisa saputoto krējumu un izlej masu traukā.

Trauku liek ledusskapī uz pāris stundām.

Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs

Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form