Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
Foto: Privātais ahīvs
3.7463 67
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK kakao
kakao
200 ml
200 ml piens, karsēts
piens, karsēts
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
10-12 g
10-12 g želatīns
želatīns
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs vai ekstrakts
vaniļas cukurs vai ekstrakts
 
dzērveņu ķīselis pasniegšanai
dzērveņu ķīselis pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • "Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzbriedina 5-7 minūtes.

    Sakuļ saldo krējumu ar aptuveni 5 ĒK cukura vijīgās putās.

    Citā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar kakao un vēl 5 ĒK cukura, tad pamazām lej klāt uzkarsētu pienu un iekuļ. Iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa sāk biezēt, iemaisa saputoto krējumu un izlej masu traukā.

    Trauku liek ledusskapī uz pāris stundām.

    Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
    Foto: Privātais arhīvs

    Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form