Foto: DELFI
Šašlika marinādēs parsti izmanto citronu, majonēzi, etiķi, sīpolus un garšvielas, bet – kāpēc neļauties kaut kam nedaudz neparastākam, pārsteidzot Līgo svētkos sanākušos viesus? Ņem talkā piparmētras!

Šašlika sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 personām.

720Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

450 gvistas fileja100 ggrieķu jogurts0.5 gab.citroni1 saujapiparmētras pēc garšassāls pēc garšasķiploku sāls

Sagatavošana

1

Gabaliņos sagriež vistas fileju, smalki sakapā piparmētras, liek visu bļodā. Pārslaka ar citrona pusi.

2

Gaļai pievieno grieķu jogurtu, ķiploku sāli un sāli pēc garšas. Ķiploku sāli var aizstāt arī ar ķiploku daiviņām, kas izspiestas caur spiedi.

3

Marinēto gaļu novieto ledusskapī vai citā aukstā vietā vismaz uz pāris stundām vai vēl labāk uz diennakti.

4

Šašliku var cept uz grila, bet, ja tāds nav pieejams, tad gaļu var izcept arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā var izmantot irbulīšus un kūkas formu – gaļu sadur uz irbulīšiem, bet kūkas vai lazanjas traukā ieklāj cepampapīru. Irbulīšus ar gaļu liek virsū traukam un stumj iekšā iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Foto: DELFI
5
Cep vismaz 30 minūtes 200 grādu temperatūrā (atkarīgs no cepeškrāsns), bet dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ieslēdz cepeškrāsnij ventilatora režīmu.
Foto: DELFI
Vistas kumosiņus ēd kopā ar to, ko vien sirds kāro, piemēram, gardo ķiploku mērci, kečupu, atsvaidzinošo jogurta mērci ar ķiplokiem un zaļumiem, neparasto grieķu jogurta un zilā siera mērci vai kraukšķīgiem salātiem. Starp citu – šajā rakstā varēsi izlasīt 10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem .

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!