Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
Foto: DELFI
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g vistas fileja
vistas fileja
100 g
100 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1/2 gab.
1/2 gab. citroni
citroni
1 sauja
1 sauja piparmētras
piparmētras
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas ķiploku sāls
ķiploku sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šašlika marinādēs parsti izmanto citronu, majonēzi, etiķi, sīpolus un garšvielas, bet – kāpēc neļauties kaut kam nedaudz neparastākam, pārsteidzot Līgo svētkos sanākušos viesus? Ņem talkā piparmētras!

    Šašlika sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 personām.

    Gabaliņos sagriež vistas fileju, smalki sakapā piparmētras, liek visu bļodā. Pārslaka ar citrona pusi.

    Gaļai pievieno grieķu jogurtu, ķiploku sāli un sāli pēc garšas. Ķiploku sāli var aizstāt arī ar ķiploku daiviņām, kas izspiestas caur spiedi.

    Marinēto gaļu novieto ledusskapī vai citā aukstā vietā vismaz uz pāris stundām vai vēl labāk uz diennakti.

    Šašliku var cept uz grila, bet, ja tāds nav pieejams, tad gaļu var izcept arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā var izmantot irbulīšus un kūkas formu – gaļu sadur uz irbulīšiem, bet kūkas vai lazanjas traukā ieklāj cepampapīru. Irbulīšus ar gaļu liek virsū traukam un stumj iekšā iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

    Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
    Foto: DELFI

    Cep vismaz 30 minūtes 200 grādu temperatūrā (atkarīgs no cepeškrāsns), bet dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ieslēdz cepeškrāsnij ventilatora režīmu.

    Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
    Foto: DELFI

    Vistas kumosiņus ēd kopā ar to, ko vien sirds kāro, piemēram, gardo ķiploku mērci, kečupu, atsvaidzinošo jogurta mērci ar ķiplokiem un zaļumiem, neparasto grieķu jogurta un zilā siera mērci vai kraukšķīgiem salātiem. Starp citu – šajā rakstā varēsi izlasīt 10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem .

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form