Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 gab.
pēc garšas
pēc garšas

Šašlika marinādēs parsti izmanto citronu, majonēzi, etiķi, sīpolus un garšvielas, bet – kāpēc neļauties kaut kam nedaudz neparastākam, pārsteidzot Līgo svētkos sanākušos viesus? Ņem talkā piparmētras!

Šašlika sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 personām.

Gabaliņos sagriež vistas fileju, smalki sakapā piparmētras, liek visu bļodā. Pārslaka ar citrona pusi.

Gaļai pievieno grieķu jogurtu, ķiploku sāli un sāli pēc garšas. Ķiploku sāli var aizstāt arī ar ķiploku daiviņām, kas izspiestas caur spiedi.

Marinēto gaļu novieto ledusskapī vai citā aukstā vietā vismaz uz pāris stundām vai vēl labāk uz diennakti.

Šašliku var cept uz grila, bet, ja tāds nav pieejams, tad gaļu var izcept arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā var izmantot irbulīšus un kūkas formu – gaļu sadur uz irbulīšiem, bet kūkas vai lazanjas traukā ieklāj cepampapīru. Irbulīšus ar gaļu liek virsū traukam un stumj iekšā iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
Foto: DELFI

Cep vismaz 30 minūtes 200 grādu temperatūrā (atkarīgs no cepeškrāsns), bet dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ieslēdz cepeškrāsnij ventilatora režīmu.

Vistas šašliks piparmētru un jogurta marinādē
Foto: DELFI

Vistas kumosiņus ēd kopā ar to, ko vien sirds kāro, piemēram, gardo ķiploku mērci, kečupu, atsvaidzinošo jogurta mērci ar ķiplokiem un zaļumiem, neparasto grieķu jogurta un zilā siera mērci vai kraukšķīgiem salātiem. Starp citu – šajā rakstā varēsi izlasīt 10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem .

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form