Ja esat "Windows 7" vai "8" lietotājs un jūsu operētājsistēma (OS) regulāri piedāvā pāriet uz "Windows 10", jūs, iespējams, esat pamanījuši, ka pēdējā laikā izvēles iespējas ir strauji samazinājušās. Agrāk no OS atjaunošanas piedāvājuma varēja atteikties, bet tagad, kā pamanījis krievu blogeris Aleks Ekslers, OS piedāvā atjaunināties vai nu šobrīd, vai atlikt to uz vēlāku laiku. Tādas iespējas, kā "Paldies, es negribu!" vairs nav.

Pilnīgi loģiski, ja sāk rasties aizdomas par to, ka agrāk vai vēlāk "Microsoft" izdomās atjaunināt OS piespiedu kārtā. Lai to nepieļautu, pietiek ar "GWX Control Panel" programmas lejupielādi, kas pieejama izstrādātāja oficiālajā mājaslapā.

Tā ļauj:

  1. Bloķēt "aplikācijas", kas piedāvā pāriet uz "Windows 10".
  2. Bloķēt atjaunojumus caur atjauninājumu sistēmu "Windows 7" vai "8".
  3. Attīrīt atjauninājumu kešatmiņu (izstrādātājs apgalvo, ka tas palīdzēs īpaši ielaistos gadījumos, bet lielākā daļa lietotāju bez tā var iztikt).
  4. Izdzēst slēptu mapi, kur tiek novietoti "Windows 7" un "8" atjauninājumu faili.
  5. Ieslēgt monitoringa režīmu, kas automātiskā režīmā sekos līdzi tam, lai "Windows" vēlreiz nemēģinātu piedāvāt atjauninājumus.
  6. Sniegt lietotāja pamācību (piedāvā mājaslapu angļu valodā).

Savukārt tas, kas attiecas uz pašu "Windows 10", tad mūsu verdikts pēc gandrīz pusgada darba ar šo sistēmu - jā, ir kaitinoši sīkumi, bet tas, cik optimizēti tā strādā ar operatīvo atmiņu, automātiski izpērk visus savus grēkus. "Windows 10" jebkurā gadījumā ir tīkamāka OS nekā "Windows 8". Taču, ja jūsu datorā atmiņas ir daudz (8 GB un vairāk) un jūs mīlat "Windows 7", iespējams, "desmitnieks" nekļūs par īpašu uzlabojumu. Pretējā gadījumā - laipni lūgti "Windows 10" bariņā!

Pēc šī raksta publicēšanas "Microsoft Latvia" sniedza savu komentāru šajā saistībā: "Ikviens "Windows" lietotājs var izvēlēties – jaunināt savu operētājsistēmu uz "Windows 10" vai nē. Pirms pāriet uz jaunāko operētājsistēmas versiju, sistēma skaidri pajautās, vai tiešām vēlaties to darīt. 31 dienas laikā pēc pāriešanas uz jaunāko operētājsistēmu lietotājs var pāriet atpakaļ uz iepriekš lietoto versiju. Tomēr mēs gribam iedrošināt ikvienu pāriet uz "Windows 10", jo tā ir droša, ātra, ērta un inovatīva."

"Kopš 2016. gada sākuma "Microsoft" plāno piedāvāt "Windows 10" kā rekomendēto atjauninājumu. Atkarībā no lietotāja ierīces "Windows Update" uzstādījumiem atjauninājuma veikšana var tikt uzsākta automātiski, bet pirms jaunās operētājsistēmas versijas uzstādīšanas lietotājs tiks skaidri informēts, ka operētājsistēma tiks mainīta uz jaunāko versiju, un viņam tiks piedāvāta izvēle apstiprināt, atlikt vai noraidīt atjauninājumu. Ja lietotājs vēlas izslēgt operētājsistēmas atjauninājumu informācijas paziņojumus, tad "System Tray" sadaļā jāuzklikšķina uz "Customize" un jāizslēdz "Get Windows 10 app" paziņojumus piedāvātajā izvēlnē," informē "Microsoft Latvia".