"MateBook" ir atbilde klientu pieprasījumam pēc portatīvas un viedas ierīces, kas ļauj lietotājiem būt pieejamiem jebkādos apstākļos. Radīts kā risinājums cilvēkiem, kurus saista daudzpusība ierīcē.

Šajā ierīcē iekļauts sestās paaudzes "Intel Core M" sērijas procesors. Tā strādā ar "Windows 10" operētājsistēmu, tai skaitā jaunāko pārlūkprogrammu "Microsoft Edge" un personīgo digitālo asistentu "Cortana".

Savienojot viedtālruņu mobilitāti un klēpjdatoru produktivitāti, "MateBook" radīts domājot par vienkāršību. Ar minimāliem rotājumiem un slaidu izskatu, ierīce iestrādāta alumīnija ietvarā. "MateBook" sver 640 gramu, tādējādi ir piemērota, lai to varētu ņemt līdzi.

"MateBook" tastatūras ietvars ražots no videi draudzīgas mākslīgās ādas. Materiāla izturība arī piedāvā klaviatūrai nepieciešamo aizsardzību. Tastatūrā iestrādāti taustiņi ar 1,5 mm gājienu.

"MateBook" 12 collu IPS pieskāriena ekrāns ir uzlabots, izmantojot šauru rāmja un ekrāna attiecību – 84% no ierīces ir ekrāns. Attēlam ir 2160 reiz 1440 pikseļu izšķirtspēja un 160 grādu platleņķa iespēja.

Lai nodrošinātu to, ka "MateBook" piegādā optimālu darbību kā mobilā ierīce, baterijas laiks un izturība bija augstākā prioritāte ierīces izstrādes procesā. Tā 33,7 Wh litija jonu baterija dod, pēc ražotāja apgalvojuma, pietiekami daudz enerģijas deviņu stundu aktīvam darbam, deviņas stundas intensīvam darbam internetā vai 29 stundas mūzikas atskaņošanai. Ierīci iespējams pilnībā uzlādēt divarpus stundu laikā. Kad laiks ir ierobežots, stundas laikā ierīci iespējams uzlādēt līdz 60%.

"MateBook" iestrādātā četru vai astoņu gigabaitu operatīvā atmiņa un tā cietā diska ietilpība ir no 128 līdz 512 GB atkarībā no versijas. Izmantojot unikālu apvienoto aparatūras procesoru, "Huawei" spēja izveidot ierīci bez procesoru dzesējošā ventilatora, tādējādi padarot "MateBook" darbību klusu un nemanāmu.

Kad derīga tikai ar roku rakstīta zīmīte, "MateBook" pievienotais "MatePen" planšetdatora pildspalva piedāvā 2048 jutības līmeņus, perfekti apvienojot lietotāju smalkās un daudzveidīgās darbības bez laika novirzes. "MatePen" atbalsta grafiskās un matemātiskās funkcijas un var tikt izmantots arī kā lāzera rādāmais kociņš prezentāciju laikā.

"MateBook" piedāvā drošību, kamēr turpina uzturēt ātru piekļuvi ierīcei ar pirkstu nospieduma atpazīšanas sistēmu, kas atbalsta 360 grādu sensitivitātes identificēšanu, samazinot neveiksmīgo autentifikāciju skaitu.

"MateBook" tuvāko mēnešu laikā būs pieejams Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā divās krāsās – pelēkā un zeltainā.

Latvijā "MateBook" maksās no 799 eiro (ieskaitot PVN), bet dārgākā versija ar "m7" procesoru, 8 GB operatīvo atmiņu un 512 GB iebūvēto atmiņu – 1799 eiro. Tastatūra maksās 149 eiro, "MatePen" – 69 eiro; bet "MateDock" – 99 eiro.