Kā norādījis padomes priekšsēdētājs Šarūns Keserausks, padome uzskata, ka darījumam nav vajadzīga tās atļauja, jo abi uzņēmumi līdz tam piederēja vienam īpašniekam un varēja sniegt kopīgus pakalpojumus, un arī pēc šā darījuma situācija būtiski nemainīsies.

Konkurences padome uzsvērusi, ka iekšēji pārkārtojumi vai jauna uzņēmuma veidošana saistīto uzņēmumu grupas iekšienē nav uzskatāmi par koncentrāciju.

Kā jau oktobra sākumā tika paziņots, ka "Teo" par 220 miljoniem eiro iegādāsies 100% "Omnitel" akciju.

Tobrīd "Teo" valdes priekšsēdētājs Roberts Andersons izteicās, ka uzņēmumi padomi informējuši par saviem plāniem, bet pauda viedokli, ka tās piekrišana šajā gadījumā nav vajadzīga, jo pirkums nepalielinās koncentrāciju nedz mobilo sakaru, nedz interneta tirgū.

Padome izskatījusi arī Lietuvas Radio un televīzijas centra, Lietuvas Kabeļtelevīziju asociācijas un mobilo sakaru operatores "Bite Lietuva" pieprasījumus izvērtēt, vai šis darījums nepārkāpj 2003. gada decembrī izdoto atļauju, kas paredz, ka "TeliaSonera" var iegādāties līdz 90% "Omnitel" akciju, kā arī saistības ziņot padomei un saņemt tās piekrišanu par darījumiem, kas saistīti ar "Omnitel" un būtu uzskatāmi par koncentrāciju.

Padome norāda, ka atteikusies sākt izmeklēšanu, jo paziņojumi nedod iemeslu aizdomām, ka darījuma slēgšanā būtu pārkāptas konkurences tiesības, jo īpaši tādēļ, ka arī pats darījums nav uzskatāms par koncentrāciju.