Līdz šim brīdim līdz ar jaunu procesoru iznākšanu "Microsoft" operatīvi pievienoja specifiskas tehnoloģijas visās oficiāli atbalstāmajās OS. Tā notika, piemēram, kad "Intel" izlaida "Pentium 4 Prescott" ar "virtuālo kodolu" tehnoloģiju "Hyper-Threading". Vai no jaunākajiem piemēriem - kad "AMD Bulldozer" puse kodolu funkcionēja arī uz "Intel HT". Bez atbalsta OS līmenī šīs un vēl daudzas citas tehnoloģijas ir vienkārši bezjēdzīgas.

ziņots "Microsoft" oficiālajā blogā, no šī brīža visu platformu ierīces tiks atbalstītas tikai ar "Windows 10". Tas attiecas uz "Intel Kaby Lake", "Qualcomm 8996" un "AMD Bristol Ridge". Turklāt partneru sarakstā bez "AMD" tiek pieminēta arī "Nvidia", kas nozīmē, ka arī tās grafiskās mikroshēmas var nonākt to skaitā, kas pilnvērtīgi darbojas tikai ar "Windows 10".

"Microsoft" ir aizgājuši tik tālu, ka pat šī brīža (pieejama visos pasaules veikalos), pēc skaita sestā platforma "Intel Skylake" vairs oficiāli netiks atbalstīta ar "Windows 7" un "8.1", sākot ar 2017. gada 17. jūliju.

Protams, tas nenozīmē, ka visi jaunie "Intel" CPU vairs nestrādās, piemēram, ar "Windows 7", bet bez jaunāko tehnoloģiju atbalsta OS līmenī procesi norisināsies lēnāk, palielināsies enerģijas patēriņš un, iespējams, būs mazāk stabili savā darbībā. Tādējādi jauno paaudžu procesoru izmantošana vecāku OS sistēmās būs samērā bezjēdzīga, gluži kā nopirkt "Porsche 911" un braukt ne ātrāk par 50 km/h.

Tāpat svarīgi saprast, ka "Intel" un "AMD" platformu rāmjos tiks izlaisti ne tikai superjaudīgi čipi par neprātīgām summām - parasti ģimenē ir viens procesors visu vajadzību apmierināšanai, sākot no budžeta klases klēpjdatoriem un beidzot ar jaudīgām darba stacijām. Tādēļ "Microsoft" jaunievedums iespaidos visu lietotāju personālos datorus.

Savukārt visām licencētajām "Microsoft Windows 7 SP1" un "Windows 8.1" pāreja uz "Windows 10" ir pieejama bez maksas līdz 2016. gada jūlija beigām. Kompānija šo OS pozicionē kā "fināla versiju" un "OS kā servisu" ar mūžīgajiem atjauninājumiem un bezmaksas jaunu funkciju piedāvājumiem.