Dažādi ar "Microsoft" produkciju saistīti mediji šīm it kā "ražotājam pietuvināta avota" baumām piešķir diezgan augstu ticamības pakāpi. Runa ir par līdzšinējo "Lumia" saimes flagmaņu "930" un "1520" pēctečiem, kas, visticamāk, iegūs attiecīgi "Lumia 940" un "Lumia 940 XL" nosaukumu.

Saskaņā ar "Microsoft" pietuvinātā avota informāciju "Lumia 940" būs ar 5,2 collu ekrānu un "Quad HD" izšķirtspēju (1440 reiz 2560 pikseļu), savukārt "Lumia 940 XL" ekrāna diagonāle būs 5,7 collas.

Abiem modeļiem kopīgie parametri būs trīs gigabaitu operātīvā atmiņa, 32 GB iebūvētā atmiņa (plus "MicroSD" zibatmiņas ligzda), 20 megapikseļu fotokamera (5 MP priekšējā fotokamera) ar "PureView" tehnoloģiju, kā arī alumīnija rāmis korpusam ar polikarbonāta aizmugurējo vāku.

5,2 collu "Lumia 940" modeli darbinās sešu kodolu "Snapdragon 808" procesors, bet 5,7 colu "Lumia 940 XL" – astoņu kodolu "Snapdragon 810". Tāpat šie abi modeļi būs aprīkoti ar USB jauno "Type-C" ligzdu, kas debitēja "Nokia N1" planšetdatorā un pēc tam arī īpaši plānajā "Apple MacBook" klēpjdatorā.

Ja citu platformu viedtālruņi lietotāju autentifikācijai izmanto pirkstu nospiedumu sensoru, tad "Lumia" viedtālruņos šim nolūkam tiks izmantots acu zīlītes nolasīšanas sensors (priekšējā fotokamera).

"Microsoft" jau ziņoja, ka jaudīgākie "Lumia" viedtālruņi būs reāli izmantojami kā kabatas dators ar tradicionālo klaviatūru, peli un monitoru (sk. demonstrācijas video).