Šī fotokamera iemieso divus būtiskus jauninājumus "Olympus" piedāvājumā – ja līdz šim ražotājs izmantoja 16 megapikseļu sensoru, tad "PEN-F" debitē ar jauno, "Sony" izstrādāto 20 megapikseļu matricu. Otrs būtiskais jauninājums ir 2,36 miljonu punktu elektriskais skatu meklētājs, kas pirmo reizi tiek izmantots "PEN" sērijas fotokamerās.

Līdzīgi kā "Olympus OM-D" sērijas aparāti, arī jaunais "PEN-F" izmanto matricas piecu asu stabilizācijas sistēmu, kā arī īpaši augstas izšķirtspējas attēlu uzņemšanas režīmu, novietojot fotokameru uz statīva un uzņemot astoņus kadrus, kurus fotokamera pati automātiski apvieno vienā 50 megapikseļu attēlā.

Retro stila fotokamerai ir virkne manuālās regulācijas slēdžu, tostarp atsevišķa svira tikai ekspozīcijas kompensācijai, kas "Olympus" piedāvājumā ir jaunums. Vēl jaunums ir "PEN-F" korpusa priekšdaļā novietotas slēdzis, kas ļauj pārslēgties starp dažādiem fotofilmiņu efektiem.

Kā jau mūsdienu digitālajā fotopasaulē pieņemts, arī ar "Olympus PEN-F" var uzņemt video līdz pat "Full HD" izšķirtspējā, kā arī automātiski veidot "time lapse" video sižetus līdz 4K izšķirtspējā.

"Olympus PEN-F" būs pieejams melnā vai sudraba toņa korpusā. Tirdzniecībā tas nonāks jau martā un Latvijā maksās no 1199 eiro. Komplektā ar "Olympus 14-42 mm f/3,5-5,6" objektīvu tas maksās 1399 eiro, bet ar "Olympus 17 mm f/1.8" – 1499 eiro.