Pirms vairāk nekā trim mēnešiem debitējušais "Windows 10" tagad ir saņēmis tādus uzlabojumus un ir sasniedzis tādu briedumu, lai, kā norāda pats "Microsoft", to varētu droši uzstādīt arī lielās korporācijās, kuras joprojām izmanto "Windows 7" vai "8".

Ja līdz šim šāda mēroga "Windows" atjauninājumus "Microsoft" nosauca par "Service Pack", tad šim "Windows 10" atjauninājumam konkrēta nosaukuma nav. Zināms, ka kompānijas iekšienē tas sākotnēji tika dēvēts par "Threshold 2", bet vēlāk – par "Fall Update" vai "November Update".

Šajā "Windows 10" versijā "Microsoft" fokusējās uz lietotāja saskarnes (interfeisa) pilnveidošanu, jaunu funkciju ieviešanu un vispārējās veiktspējas uzlabošanu.

Piemēram, viena no visbiežākajām patērētāju sūdzībām bija par lietotāja saskarnes (īpaši izvēļņu) vizuālo nekonsekvenci operētājsistēmā. Turklāt dažas ikonas iestatījumu dziļākajās izvēlnēs bija saglabājušās vēl no "Windows 98" laikiem bez izmaiņām. To visu "Microsoft" tagad ir modernizējis, un izvēlnes, kuras izsauc ar peles labo klikšķi, dažādās operētājsistēmas vietās tagad ir praktiski vienāda dizaina.

Līdz ar "Windows 10" operētājsistēmas atjauninājumu, modernizēts ir arī jaunais interneta pārlūks "Micrososft Edge", kas ieguvis šķirkļu priekšskatījuma funkciju – uzbīdiet peles kursoru uz kāda no atvērtajiem šķirkļiem un redzēsiet ielādētās interneta mājaslapas priekšskatījumu miniatūrā formā, neatverot pašu šķirkli.

Diemžēl "Microsoft" nav ieviesis solīto spraudņu (plug-ins) atbalstu "Edge" pārlūkam – šīs funkcijas ieviešana solītā oktobra vietā nu pārcelta uz nākamā gada pirmo pusi.

Uzlabotas ir arī pārējās "Windows 10" iebūvētās aplikācijas – "Mail", "Calendar", "Photos", "Groove Music" u.c. Ietverta ir arī jauna ziņojumu apmaiņas aplikācija "Messaging", kas dos iespēju no datora sūtīt arī SMS – pagaidām gan šī funkcija nedarbojas, bet dod mājienu, ko varam sagaidīt no "Windows 10" jau tuvākajā nākotnē līdz ar šīs aplikācijas atjauninājumiem.

Būtisks jauninājums ir iespēja aktivizēt "Windows 10" instalāciju ar jau esošo "Windows 7" vai "8" licences atslēgu. Ja līdz šim lietotājam "Windows 10" iegūšanai bez maksas bija jāatjaunina esošā "Windows 7" vai "8" sistēma un tikai tad varēja veikt "tīro instalāciju" (ja tādu vēlējās), tad tagad instalāciju no nulles var veikt uzreiz, aktivizācijai ievadot "Windows" agrāko versiju licences atslēgu.

Esošie "Windows 10" lietotāji šo atjauninājumu saņems ierastā kārtībā. Savukārt tie, kuri "Windows 7" un "8" operētājsistēmā ir rezervējuši "Windows 10", bet to vēl nav uzinstalējuši, atjauninājumu saņems uzreiz ar visiem jaunievedumiem.

Ņemot vērā, ka arī šo "Windows 10" atjauninājumu "Microsoft" pie lietotājiem piegādās pakāpeniski (ne visiem uzreiz), tad nav jāuztraucas, ja atjauninājumu sadaļā tas šobrīd neuzrādās. Nepacietīgākie vai arī tie, kuri vēlas veikt instalāciju no nulles, var lejupielādēt jauno "Windows 10" instalācijas failu (ISO formātā) no "Microsoft" oficiālās mājaslapas.

Detalizētāku informāciju par uzlabojumiem "Windows 10" atjauninājumā varat lasīt šeit (angļu val.).

Nākamais lielais atjauninājums "Windows 10" operētājsistēmai gaidāms 2016. gada vasarā un "Microsoft" iekšienē tiek dēvēts par "Redstone".

Kā bezmaksas atjauninājums "Windows 10" operētājsistēma ir pieejama no 29. jūlija esošajiem "Windows 7" un "8" lietotājiem. Jau šobrīd "Windows 10" ir uzstādīts vairāk nekā 110 miljoniem ierīču, oktobrī atklāja "Microsoft". Tuvāko trīs gadu laikā, pēc informācijas tehnoloģiju giganta plāniem, pasaulē būs vairāk nekā miljards ierīču, kas darbojas ar "Windows 10".