Viedpulkstenis pieejams divos variantos – "Gear S2" un "Gear S2 classic". Otrais ir ar elegantu melnās krāsas apdari un atbilstošu ādas siksniņu ir radīts tiem, kas dod priekšroku klasiskam dizainam un stilam. Savukārt "Gear S2" ir teicama izvēle lietotājiem, kuri ciena modernu, mūsdienīga minimālisma stilā ieturētu pulksteņa dizainu.

"Samsung Gear S2" ir 11,4 milimetrus biezs korpuss ar 1,2 collu diametra ekrānu un 360 reiz 360 punktu izšķirtspēju (302 punkti collā). Tāpat tam ir 1 GHz divkodolu procesors un "Tizen" operētājsistēma.

Tirgū būs pieejams arī "Gear S2" modelis ar 3G datu savienojuma atbalstu – šis ir pirmais viedpulkstenis ar eSIM un balss sakaru atbalstu, kas ļaus izmantot svarīgākās funkcijas bez piesaistes viedtālrunim.

Papildu tam "Samsung Gear S2" iekļautas jaunas fitnesa funkcijas, piemēram, 24 stundu aktivitāšu reģistrs, kas palīdzēs sekot līdzi ikdienas nodarbēm un to progresam. Ierīce attēlos arī dažādus atgādinājumus, lai motivētu turpināt iesākto ceļu uz sportiskajiem mērķiem.

Plašākām ērtībām "Samsung Gear S2" ir aprīkots ar NFC tehnoloģiju, kas ļaus izmantot mobilos mikromaksājumus bez nepieciešamības pēc maka. Turklāt "Samsung" sadarbojas ar plašu partneru loku dažādās nozarēs, lai paplašinātu un pilnveidotu valkājamo ierīču pielietojamību, tai skaitā ar automašīnas un mājokļa atslēgām, un ierīču tālvadības iespējām, lai attālināti pārvaldītu savu mājokli.

Visu šeit minēto funkciju darbošanos nodrošinās baterija, kas bez atkārtotas uzlādes var darboties, pēc ražotāja apgalvojuma, divas līdz trīs dienas. Lai jauno viedpulksteni uzlādētu, to var vienkārši novietot uz bezvadu uzlādes ierīces.

"Samsung Gear S2" atklāj uzņēmuma vēlmi sadarboties ar izstrādātājiem un partneriem, lai nodrošinātu ierīces ar plašākām personalizēšanas iespējām un lietotņu klāstu. Tādēļ "Samsung" strādā ar partneriem, lai viedpulksteņa ciparnīcai un siksniņām piedāvātu daudzpusīgas un viegli nomaināmas dizaina un funkcionalitātes iespējas. Turklāt jau šobrīd ir pieejama virkne lietotņu, kas pielāgotas tieši "Gear S2" apaļās formas saskarnei.

"Samsung Gear S2" būs pieejams oktobrī tumši pelēkā ietvarā ar tumši pelēkas krāsas siksniņu vai arī sudraba krāsas ietvarā ar baltu siksniņu. Savukārt "Samsung Gear S2 classic" būs pieejams melnā ietvarā ar ādas siksniņu.