Tāpat kā pērn, jaunais tālrunis būs pieejams divas versijās – klasiskās formas "Galaxy S7" un "Galaxy S7 edge" ar izliektu ekrānu.

Tāpat kā pirms diviem gadiem iznākušais "S5", "Galaxy S7" ir aprīkots ar ūdensizturīgu korpusu, kas tālruni pasargās no mitruma, lietus un pat īslaicīgas iegremdēšanas ūdenī (IP68 standarts). Tāpat tālrunī atgriezusies iespēja ievietot papildu "microSD" atmiņas karti, tā palielinot lietotajam pieejamo datu krātuves ietilpību.

Kā jau ierasts, uzlabota arī tālruņa fotokamera. Tajā izmantota jauna matrica ar "Dual Pixel" tehnoloģiju, kas ļauj ātrāk fokusēties. Palielināta arī matricas gaismjutība, kas ļaus uzņemt labākus attēlus zema apgaismojuma apstākļos.

Pretēji citu ražotāju tālruņiem, kuros izmantotas tikai virtuālas vadības pogas, "Galaxy S7" joprojām pieejama fiziski nospiežama "mājas" poga, kurā iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs.

Interesanti, ka uzlādei "S7" joprojām izmanto micro-USB standarta pieslēgumu, nevis jauno, universālo USB-C formātu. Acīmredzot ražotājs vēl nesaskata pietiekoši lielas jaunā standarta priekšrocības, lai uzspiestu pircējiem mainīt visus saimniecībā atrodamos uzlādes vadus. Standarta maiņa neizbēgami radīs lietotāju neapmierinātību, kā tas bija novērojams pirms pāris gadiem, kad "Apple" nomainīja pieslēguma standartu savām mobilajām ierīcēm.

"S7" un "S7 edge" aprīkoti ar 3000 un 3600 mAh akumulatoriem, kas ļaus ierīces lietot ilgāk ar vienu uzlādi.

Jaunie "Galaxy S7" un "S7 edge" pārdošanā Eiropā būs pieejami no 11. marta. Sākotnēji pircējiem līdz ar tālruni tiks dāvināta "Gear VR" virtuālās realitātes iekārta.

"Samsung Galaxy S7" aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs no 719 eiro līdz 819 eiro ("S7 edge") atkarībā no izvēlēta modeļa un atmiņas lieluma. Tie sākotnēji būs pieejami melnā un zelta krāsā, vēlāk arī sudraba tonī.