Arī "Skype" pārstāvji savā mājas lapā norādījuši, ka platforma dažiem lietotājiem funkcionē tikai daļēji. Kā teikts paziņojumā, lietotāji nevar mainīt "Skype" konta statusu, kontakti rādās kā neesoši tiešsaistē, kā arī nav iespējams zvanīt kontaktiem.

"Skype" pārstāvji papildinājuši savu oficiālo ziņojumu, ka ir jau atklājuši, kas tieši traucē komunikāciju platformas darbībai dažādos veidos. Kā novēroja portāls "Delfi", ik pa aptuveni stundai "Skype" darbība uz pāris minūtēm atjaunojas, bet tad atkal pārtrūkst. Pagaidām gan "Skype" izstrādātāji neprecizē, kad tieši problēma varētu tikt novērsta.

Pulksten 18.00 (pēc Latvijas laika) "Skype" pārstāvji paziņoja, ka ir atklājuši kļūdu tīmeklī, kas traucēja "Skype" lietotājiem autorizēties komunikāciju servisā un ka šobrīd strādā pie šīs funkcijas atjaunošanas.

"Skype" gan apgalvo, ka tiešie teksta ziņojumi vēl aizvien tiek piegādāti. Tiesa gan, "Delfi" vērojumi liecina, ka arī grupu sarakstēs vēstis netiek piegādātas.

Kompānija informē, ka platformas versija, kas lietojama interneta pārlūkprogrammā, strādā kā ierasts.

"Skype" sola, ka strādā, lai problēmas novērstu pēc iespējas ātrāk.

Kamēr problēma nav atrisināta, "Skype" izstrādāji aicina lietotājus izmantot interneta pārlūkā pieejamo "web.skype.com". Kā pārliecinājās portāls "Delfi", sākotnē šī vietne darbojās, tomēr nebija iespējams autorizēties "Skype" kontā. Ziņas publicēšanas brīdī nedarbojās arī pati "web.skype.com" vietne.



Atgādinām, ka kompāniju "Skype" par 8,5 miljardiem ASV dolāru 2011. gadā iegādājās tehnoloģiju gigants "Microsoft".