Foto: Pexels
8. jūnijā tiešraidē Delfi bija vērojama trešā iniciatīvas #LaiDzivoVisi diskusija “Iedvesmas stāsti un mācības nākamajām vētrām”, kurā Latvijā zināmu uzņēmumu un organizāciju pārstāvji dalījās savos vērojumos par to, kādas ir krīzi veiksmīgi pārdzīvojušo uzņēmēju “veiksmes atslēgas” un ko no piedzīvotā uzņēmēji var mācīties, lai būtu gatavi nākotnes izaicinājumiem.

Diskusijā piedalījās “Live Riga” valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis, “Pure Chocolate” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste, bankas “Citadele” valdes loceklis Kaspars Jansons, veikalu tīkla “Elvi” sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Grigāne – Drande un pilsētas bāra “Vest” līdzīpašnieks Ingemārs Dzenis. Sarunas moderators - Ģirts Timrots.

Krīze cirta strauji un spēcīgi. Kamēr pasākumu un kultūras nozarē strādājošie neziņā meklēja veiksmīgākos risinājumus vētras pārlaišanai, atsevišķi pārtikas un higiēnas preču ražotāji knapi tika galā ar lielo pieprasījumu. Krīze iemācīja spēju pārkārtoties. Uzņēmēji pārorientēja vai pat krasi mainīja savas darbības nozares, un darbinieki apguva strādāšanu no mājām, kafejnīcām un lauku sētām.

Šobrīd situācija lēnām atgriežas ierastajās sliedēs. Rīgas ielās uzplaukst dzīvība. Savas durvis bikli, bet cerīgi ver kafejnīcas, noritējuši jau pirmie kultūras pasākumi - kā ekskluzīvi klātienes koncerti, tā auto kino seansi. Pielāgošanās jaunajai normalitātei prasa radošumu un modrību, jo pat šķietami tuvais rudens tāpat ir neskaidrs.

Arnis Jaundzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs, ilustrē situāciju savā uzņēmumā:
“Visi saprotam, ka pasaule ir mainījusies, un neprognozējamu pārmaiņu process turpināsies. Patreiz komandējumus un tikšanās klātienē lielākā daļa no uzņēmumiem aizstāj ar tiešsaistes sarunām. Tomēr pēc pašu pieredzes esam secinājuši, ka ne visās jomās tas nodrošina nepieciešamo darba efektivitāti. Tāpēc droši varam apgalvot, ka pie pirmās iespējas biznesa komandējumi atsāksies. Tas ļaus atjaunot biznesu gan viesnīcām, gan autonomām, gan citiem tūrisma nozarē strādājošiem.”

Informatīvie atbalstītāji: Delfi.lv, AM Baltics,Media House, Rietumu Radio, Clear Channel.
Vairāk arī: https://www.facebook.com/LaiDzivoVisi/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!