Foto: Privātais ahīvs
Pavisam nedaudz mantu un krietna šķipsna drosmes – te būs ideāla autostopu recepte. Pārējās piedevas pēc izvēles: galamērķis, laika periods, solo vai kompānijā. Ceļojot ar autostopiem jeb tautā saukto stopošanu, ir iespēja daudz improvizēt, taču nedrīkst aizmirst par pašu būtiskāko – drošību. Agate Ķīsele, kas ar autostopiem ir ceļojusi pa vairākām Eiropas valstīm, uzsver: "Acis un ausis visu laiku jātur vaļā!"

Filozofija vai ekonomija?

Stopošana paver plašas iespējas. Turklāt ne vien pasaules apceļošanas iespējas, bet arī sevis iepazīšanas iespējas. Pirmkārt, tā ir savu robežu meklēšana un pat laušana, saka Agate. Protams, svarīga ir arī uzdrošināšanās – bez tās ir teju neiespējami pirmo reizi pacelt īkšķi pretī braucošai mašīnai.

Protams, ne vienmēr stopošanas pamatā ir smalka filozofija, bieži vien tas ir tikai labs finansiālo līdzekļu ietaupīšanas veids. Kaut arī Agate atzīst – stopošana ne vienmēr izrādās lētāka par lidojumu. Šādai ceļošanai nepieciešams krietni vairāk laika, tāpēc var nākties daudz naudas tērēt par pajumti un pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!