Foto: Vida Press

Jūras krasts, kalnu ciematiņš un Eifeļa tornis nenoliedzami ir vienas no romantiskākajām vietām, kur baudīt vakariņas. Tomēr šis restorāns koka zaros pierāda, ka latiņu iespējams celt krietni vien augstāk. Restorāns atrodas pie Goila līča, kas ir daļa no Lomonda ezera (Loch Lomond), stundas braucienā no Glāzgovas (Skotija), Lielbritānijā.

"The Lodge" ir īpašā restorāna un tam tuvu esošās lauku mājas kompleksa nosaukums. Iespaidīgais antīkais nams, kurā šobrīd atrodas viesnīca, uzbūvēts 1864. gadā. Bet burvīgais, koka zaros esošais restorāns uzcelts 1890. gadā un savulaik kalpojis kā vasaras mājiņa, kurā karstajā gadalaikā patverties māksliniekiem.

Šobrīd koka namiņā izmitinājies restorāns, kas ir viens no pieprasītākajiem romantiskajiem galamērķiem tūristu vidū. Un nav brīnums – no koka zariem paveras elpu aizraujošs skats uz Lomonda ezeru un Skotijas kalniem. Restorāna viesiem ir iespēja baudīt piecu ēdienu maltīti, kuru šefpavārs gatavojis no izmeklētiem vietējiem produktiem, lūkojoties zvaigžņu izgaismotajā ainavā, kas paveras pa logu.

Foto: Vida Press

Ja vakariņošana koka zaros, lūkošanās uz brīnumaini skaistajām Skotijas ainavām neliekas pietiekami romantiska – "The Lodge" iespējams rīkot arī kāzu svinības. Koka namiņā var pat nakšņot, bet viesnīcā ir vēl septiņi luksusa numuriņi un atsevišķa Viktorijas stila vasaras māja, kas pašu īpašnieku vārdiem, ir "viena no romantiskākajām medusmēneša vietām pasaulē", vēsta Vida Press.

Bez izcilu maltīšu baudīšanas un nakšņošanas, viesiem iespējams arī doties izbraucienos pa ezeru ar 1930. gada airu laivu, lai dotos piknikot uz privātu pludmali. Bet, ja ārā līst, viesnīcā var apskatīt vienu no Lielbritānijas lielākajām mākslas un antīko mēbeļu kolekcijām, pie reizes iemalkojot bārā kādu glāzi īsta skotu viskija.

Kā norāda viesnīcas menedžeris Ians Hopkinss, šajā vietā ir teju skaistākie skati Skotijā un ik vakaru iespējams vērot skaidras debesis ar krītošām zvaigznēm. "Pa dienu ir iespējams redzēt roņus, cūkdelfīnus, ūdrus, visdažādākos putnus, no pīlēm līdz gulbjiem, no jūras žagatām līdz gārņiem." Tāpat apkārtnē biežas viešņas ir vāveres un brieži, kas no kalniem nonākuši meklēt barību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!