Igaunijas galvaspilsētas Tallinas Ziemassvētku tirdziņu CNN atzinusi par vienu no skaistākajiem pasaulē. Šogad tas sezonu sācis jau 21. novembrī un būs atvērts līdz pat 2015. gada 10. janvārim.

Šajā laikā Tallinas rātslaukumā, kur ik gadu notiek tirdziņš, uzstāsies gandrīz 100 grupas ar vairāk nekā 1700 māksliniekiem, tostarp būs pasaulslaveni kori un dejotāji, folkloristi un mūziķi.

Katru svētdienu Adventes laikā tiks iedegta svece. Pirmajā Adventē, 30. novembrī plkst. 14.00, Tallinas mērs Edgars Savisārs un priesteris Jāns Tamsalu sveiks sanākušos ar svētku gaidīšanas sākšanos. Savukārt no plkst. 12.00 – 18.00 tirdziņā viesosies Santaklauss no Lapzemes.

Kā ik gadu tirdziņā varēs nopirkt visdažādākos adījumus, Ziemassvētku dekorus, gardumus, rokām darinātas sveces, piparkūkas un daudzus citus mākslinieku darinājumus. Protams, būs arī ceptas mandeles, karstvīns un āboli ar kanēli. Mazākajiem tirdziņa apmeklētājiem noteikti patiks ziemeļbriežu ģimene, kas šajā laikā būs apskatāma Tallinas centrālajā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!