Foto: F64
Latvijā netrūkst diženu un krāšņu dabas objektu. Viens no tiem – Apes novadā augošais Dzenīšu vītols, kas tiek uzskatīts par diženāko balto vītolu pat visā Baltijā.

Baltais vītols ir koku suga, kura nav dabiski veidojusies Latvijā, taču tas nav liedzis kokam lieliski iejusties arī mūsu zemē, turklāt 2006. gadā tas tika pasludināts par gada koku.

Kā teikts Apes novada mājaslapā, Dzenīšu vītola stumbra apkārtmērs pusmetra augstumā no zemes ir 10 metri, bet kopējais koka augstums sasniedz aptuveni 21 metru. Kas interesanti, vītola zarā iekārta "pastkastīte" jau no 2002. gada, aicinot ceļotājus ierakstīt kladē novēlējumus dižvītolam.

Lūk, īsinot laiku mājās, piedāvājam nelielu fotoekskursiju pa Dzenīšu vītola apkārtni.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!