Foto: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš
Ja iecienītākās un populārākās apkārtnes dabas takas kaut reizi ir izstaigātas, vērts doties uz Kuldīgu, kur samērā nesen atklātas jaunas pastaigu takas dabas liegumā "Ventas ieleja".

Dabas liegumā "Ventas ieleja", Pils ielā 8, atrodams sākuma punkts divus kilometrus garajai un skaistajai dabas takai. Pastaigu taka ved gar Ventas kreiso krastu un savieno Kuldīgas veco ķieģeļu tiltu ar jauno tiltu, kas ļauj iedzīvotājiem un Kuldīgas viesiem baudīt Ventas ielejas dabas skaistumu, neierastas ainavas un aktīvi pavadīt laiku dabā.

Taka ir labiekārtota ar no jauna izveidotiem celiņiem, koka laipām, tiltiņu pāri gravām, skatu laukumiem, atkritumu urnām, soliem un apgaismojumu. Tā veidota pietiekami plata, lai pa to bez problēmām varētu pārvietoties un samainīties gājēji, māmiņas ar bērnu ratiņiem un cilvēki ratiņkrēslā, "Tūrisma Gids" pastāstīja Kuldīgas aktīvās atpūtas centra tūrisma speciāliste Ieva Zubriļena.

Šī nav vienīgā pastaigu taka, kas 2018. gadā izveidota dabas liegumā "Ventas ieleja". Netālu meklējama arī Pārventas parka pastaigu taka, kas izveidota gar Ventas labo krastu. Tajā atrodas īpaši aizsargājamas dabas vērtības: biotopi, sugu dzīvotnes, kā arī vizuāli un kultūrvēsturiski nozīmīgas ainavas. Apmeklējot taku, atklājas gleznains skats pāri Ventas upei uz Kuldīgas vecpilsētu, Alekšupītes ūdenskritumu, Pils dzirnavām un seno ķieģeļu tiltu pār Ventu. Dabas takas kopējais garums ir 370 metri. Pārventas parkā atjaunoti masīvkoka pakāpieni, izbūvēti koka tiltiņi, attīrītas skatu perspektīvas un izveidotas divas atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām. Kāpņu, reljefa un nogāžu dēļ takai ir ierobežota pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Ko vēl apskatīt Kuldīgā, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!