Ja politiķi par nozarē samilzušajām problēmām nedzird savu pilnvaru laikā, piketa laikā un darba grupu laikā, nekas cits neatliek kā pirmsvēlēšanu laikā rīkot streiku – tas attaisnojās un redzam, ka politiķi kļūst dzirdīgāki, raidījumā "Spried ar Delfi" pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Viņa arī norādīja, ka "galējais lūzums" tika panākts ar streikotāju skaita publiskošanu. Pēc tā publiskošanas pie sarunu galda sēdās arī premjers un finanšu ministrs.

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K) norādīja, ka arodbiedrība savu mērķu sasniegšanai visu dara pareizi, taču "emocionāli vai tas ir godīgi – iespējams, ka nē". Vienlaikus mērķis ir panākts un nozarei ir nodrošināts līdz šim lielākais bāzes finansējuma pieaugums viena gada laikā.

Arī nauda šim mērķim ir atrasta, un lai gan pašvaldībām ir bažas par šī lēmuma ietekmi uz viņu budžetiem, Muižniece mierina, ka naudu pašvaldība varēs atgūt ar nodokļu palīdzību.

Vienlaikus streiks kuplinājis arodbiedrības biedru rindas un saņemti vairāk nekā 1000 iesniegumu par vēlēšanos pievienoties LIZDA.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!