Raidījumā "Par TO pašu" kustības #metoo pētniece Paula Celma un psihologs Edgars Haritončenko analizē uzmākšanās aspektu: kāpēc puiši dažkārt nespēj savaldīt savas rokas? Un ar ko jārēķinās izskatīgām sievietēm, kuras "Instagramā" izvieto puskailas seksīgas bildes. Pilns raidījums noskatāms šeit.

"Par TO pašu" jaunākajā epizodē runājam par visnotaļ tabu tēmu: vai pievilcīga, seksapila sieviete ir kaut kādā mērā vainīga gadījumos, ja viņai uzmācas vīrieši?

Paula Celma analizē vīriešu iedabu, proti, viņa retoriski vaicā – kāpēc gan tev, piemēram, klubā, ir nepieciešams uzšaut kādai dāmai pa dibenu? Kāpēc plijies virsū? Celmai šķiet, ka šāda tipa čaļiem labāk turpināt "skrollēt" tinderi, nevis doties uz publiskām vietām. Ja reiz tik ļoti trūkst empātijas, ka jāuzmācas nepazīstamām dāmām.

Viņai piekrīt psihologs Haritončenko: "Tas ir jautājums par emocionālo inteliģenci un spēju vispār cienīt citus cilvēkus," skaidro speciālists.

Celma arīdzan apskata šobrīd tik populāro uzmanības piesaistīšanas veidu – savu fotogrāfiju izvietošanu sociālajos tīklos. Skaidrs, ka neviena dāma internetā neliks sev neglaimojošas bildes, gluži otrādi. Taču ar pārmēru uzsvērtu seksīgumu dāmas pašas var sagādāt sev problēmas. Ja sieviete sevi rāda puskailu, vīrieši izdara attiecīgus secinājumus: "Tātad viņa ir gatava iet tik tālu!" Vīrietis, meiteni no interneta sastapis klubā, jau būs ar izveidotu viedokli par viņu un viņam, iespējams, šķitīs, ka var arī uzmākties.

"Par TO pašu" 3. epizodē viesojas kinorežisore Alise Zariņa, influenceris Armands Jaunzems, pētniece Paula Celma un psihologs Edgars Haritončenko. Pilns raidījums noskatāms "Delfi" abonentiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!