Foto: Delfi aculiecinieks

Aptuveni 20 gadus sena goda plāksne. Pie tās Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča portrets, Baumaņu Kārļa rakstītie vārdi Latvijas valsts himnai un arī Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa fotogrāfija. Šāda aina paveras vienā no Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas ēkas hallēm. Kā stāsta skolas direktore, šādā veidā godināt pilsētas mēru ir izsena skolas tradīcija. Taču kādi ir riski, izpildvaras pārstāvi vismaz simboliski turot tādā pašā godā kā Valsts prezidentu un himnu?

Nav vienotas kārtības attiecībā uz to, vai pie skolas goda sienas jābūt arī vietējā domes priekšsēdētāja portretam. To atsevišķi izvērtē katra skola. Tieši tāpēc arī būtu pārdroši iepriekš minētās Daugavpils skolas rīcību, izvietojot Elksniņa fotogrāfiju blakus Latvijas valsts himnai, atzīt par nepareizu. Kā vērtē vairāki portāla "Delfi" uzrunātie eksperti, šī situācija nav ne kliedzoša, ne slikta. Taču vienlaikus tā signalizē par vairākiem diskusijas vērtiem riskiem un arī padomju laika tradīciju paliekām.

Skolas tradīcija un mērķis

Kā portālam “Delfi” stāsta Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas direktore Kristīna Ivancova, skolā pilsētas domes priekšsēdētāja fotogrāfiju izvieto

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!