Saeima piektdien balsos par Evika Siliņas ("Jaunā Vienotība") veidoto valdību, kurā pie varas atgriezīsies "Zaļo un zemnieku savienība", bet valdībā pirmo reizi iekļūs "Progresīvie". Ko Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaida no jaunās valdības un kā vērtē gan jaunos ministrus, gan pats savu darbu pirmās valsts amatpersonas lomā - skatieties raidījumā "Kāpēc", kurā ar prezidentu sarunājās žurnāliste Olga Dragiļeva.

Rinkēvičs Valsts prezidenta amatā oficiāli stājās 8. jūlijā. Ilggadējo ārlietu ministru šim amatam maija vidū negaidīti izvirzīja viņa pārstāvētā "Jaunā Vienotība", kad "Apvienotais saraksts" pieteica uzņēmēja Ulda Pīlēna kandidatūru un kļuva skaidrs, ka koalīcijai par vienotu kandidātu neizdosies vienoties.

Vēlēšanu dienā, 31. maijā, tā brīža koalīciju veidojošās partijas - "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība" - par Rinkēviču nebalsoja. Viņš šajā amatā tika ievēlēts ar opozīcijas - ZZS un "Progresīvie" - balsīm.

Šim balsojumam sekoja krīze koalīcijā, kas noveda pie Kariņa atkāpšanās un jaunas valdības veidošanas, kuras sastāvs plašākai sabiedrībai kļuva zināms vien trešdien.

Kā prezidents vērtē jaunās valdības piedāvājumu un pats savu veikumu pirmajās nedēļās augstajā amatā - skatieties raidījumā!

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!