Saeima šonedēļ pieņēmusi lēmumus divos jautājumos, kas Latvijā ilgstoši izraisījušas strīdus - atbalstīja likumprojektu, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju, un konceptuāli nolēma atbalstīt tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā plānots ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību. Ko mainīs šie dokumenti un kādai rīcībai jāseko turpmāk? Par šiem un citiem aktuāliem tematiem tieslietu nozarē raidījumā "Kāpēc" Lībiņu-Egneri iztaujāja žurnāliste Olga Dragiļeva.

Starp galvenajiem darbības virzieniem nākamajam gadam Tieslietu ministrija apņēmusies turpināt darbu pie kadastrālās vērtēšanas metodikas pilnveides, kā arī stiprināt Latvijas kapacitāti un lomu starptautisko tiesību jautājumos, tostarp sniedzot tiesisko atbalstu Ukrainai.

Tāpat ministrija plāno turpināt iesāktās tiesu reformas, izlīdzinot tiesu noslodzi un efektivizējot tiesu darba organizāciju, kā arī pilnveidot e-lietas platformu.

Kā nozarē aktuālās problēmas piedāvā risināt Lībiņa-Egnere, kura tieslietu ministres amatā drīz būs aizvadījusi gadu, skatieties raidījumā!

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!