Jaunās valdības veidošanai ieejot izšķirošajā fāzē, savas noslēdzošās dienas amatā aizvada "Konservatīvo" ministri. Partijas neveiksmīgais starts vēlēšanās un neiekļūšana Saeimā raisa jautājumus – kas sagaida partijas līdz šim pārraudzītās nozares, vai iesāktie darbi tiks turpināti, vai tomēr prioritātes būs citas, un kā "Konservatīvie" plāno stiprināt savu partiju un gūt sabiedrības atbalstu savām idejām. Par to 27. oktobrī Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar diviem partijas "Konservatīvie" pārstāvjiem valdībā – tieslietu ministru Jāni Bordānu (K) un labklājības ministru Gati Eglīti (K).

Krišjāņa Kariņa valdībā sākotnēji "Konservatīvajiem" bija trīs ministru portfeļi – tieslietu, satiksmes, kā arī izglītības un zinātnes. Tomēr 2021. gada jūnijā pēc izmaiņām valdošajā koalīcijā partija ieguva ceturto ministra portfeli, savā pārziņā pārņemot arī Labklājības ministriju.

Kā ziņots, 5. oktobrī partijas "Konservatīvie" valdes priekšsēdētājs un valde pilnā sastāvā atkāpās, uzņemoties atbildību par 14.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Politiķis informēja, ka divu mēnešu laikā tiks rīkotas jaunas valdes vēlēšanas un viņš nekandidēšot uz valdes priekšsēdētāja amatu, dodot iespēju jauniem partijas līderiem.

Līdz šim valdes priekšsēdētājs bija Bordāns, valdē darbojās Krišjānis Feldmans, esošā izglītības ministre Anita Muižniece, bijušais parlamentārietis Juris Jurašs, labklājības ministrs Gatis Eglītis, Rīgas domes deputāte Linda Ozola, satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Savukārt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns partiju "Konservatīvie" nolēmis pamest.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!