Pirmdien sākās trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiks, notika arī pedagogu protesta akcija. Kā streiks ietekmējis Rīgas skolu darbu, un ko par streiku domā skolēnu vecāki, pirmdien, 24. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāju Anitu Pēterkopu un Latvijas vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāju Ingu Akmentiņu-Smildziņu.

Kā ziņo Rīgas dome, pedagogu streikā Rīgā piedalās un būs slēgtas 38 izglītības iestādes (28 bērnudārzi un 10 skolas), divas no tām streikā piedalās vienu dienu – 24. aprīlī. Savukārt 62 pirmsskolas izglītības iestādes un 64 skolas streika laikā strādā daļēji. Pedagogu streikā nepiedalās 75 bērnudārzi un 21 skola.

Streikā plānoja piedalīties 1267 pirmsskolas pedagogi un 2412 skolu pedagogi, 395 pedagoga palīgi un 121 tehniskais darbinieks.

Ņemot vērā informāciju par streikotāju skaitu un plānoto streika ilgumu, katras iestādes vadītājs izvērtējis, kādu izglītības procesu var nodrošināt ar pedagoģiskajiem darbiniekiem, kuri nestreiko, kā arī izdevis rīkojumu par darba organizāciju streika laikā, nosakot klašu vai pirmsskolu grupas, kurām mācību process tiek nodrošināts pēc apstiprinātā grafika streika laikā.

Kā "Delfi" jau vēstīja, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga, tiekoties ar izglītības iestāžu pārstāvjiem trešdien, pārmeta, ka Izglītības un zinātnes ministrijas vadība esot solījusi, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku valdība apstiprinās līdz 14. martam, kas netika izdarīts un līdz ar to bijis pamats uzskatīt, ka nav apstiprināts pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiks nevienai pedagogu grupai, kā arī pedagogu darba slodzes balansēšanas plāns visiem pedagogiem.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!