Eiropas finanšu sistēma ir noturīga un ar pietiekamu likviditāti, pirmdien paziņoja Eiropas Centrālā banka, reaģējot uz ziņām par banku akciju cenu kritumu pēc Šveices bankas "Credit Suisse" pārņemšanas. Vienlaikus, runājot par banku sektoru, koalīcija spriež par banku pagaidu solidaritātes maksu. Par banku sektora stabilitāti un pagaidu solidaritātes maksu žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 21. martā iztaujāja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Jāni Reiru (JV) un "Prudentia" partneri un padomes locekli Ģirtu Rungaini.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) valdības partneru vidū rosinājis politisko diskusiju par banku pagaidu solidaritātes maksu.

Diskusijas par banku un energouzņēmumu virspeļņas nodokļa ideju turpināsies koalīcijas Nodokļu politikas darba grupā, vēstīja LETA.

Lielāku vienprātību varētu panākt kādiem risinājumiem energouzņēmumu virspeļņai, savukārt banku jautājumā drīzāk akcents varētu būt, lai bankas palielina kreditēšanas apjomus un aizdevumus izsniedz uz izdevīgākiem nosacījumiem klientiem.

Politiķi uzsvēra, ka pašlaik vēl nekādi lēmumi nav pieņemti un diskusijas turpināsies gan par banku, gan par energouzņēmumu virspeļņas nodokļa ideju. Līdz tam Saeimai jau šonedēļ būs jāvērtē opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības piedāvājums ieviest šīm nozarēm virspeļņas maksājumu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!