Aizvadītajā nedēļā tūkstošiem pedagogu, noslēdzot darba nedēļu, no skolēniem atvadījās uz nenoteiktu laiku, jo bija apņēmušies streikot, tomēr piektdienas izskaņā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ("Konservatīvie") paziņoja, ka streika tomēr nebūs, jo sarunās ar Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Ingu Vanagu izdevies panākt kompromisu. Kādas vienošanās panāktas, vai pedagogiem ir pamats justies apmierinātiem un kurš šīs vienošanās pildīs pēc vēlēšanām – par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Muižnieci un Vanagu.

Pedagogi iepriekš bija plānojuši 19.septembrī sākt streiku, taču valdība un LIZDA 16.septembrī vienojās par kompromisu pedagogu darba apstākļu uzlabošanai, tādēļ plānotais streiks tika atcelts.

Balstoties uz panākto kompromisu, Ministru kabinets ārkārtas sēdē sestdien lēma par pedagogu atalgojuma grafika izstrādi 2023.-2025.gadam. Vēlāk valdībā izveidotais atalgojuma grafiks tiks izmantots vidēja termiņa budžeta plānošanai.

Lai novērst identificētos riskus pedagogu pārslodzei, atalgojot par citiem papildus veiktajiem pienākumiem, Izglītības un zinātnes ministrija šim nolūkam palielinās finansējumu par 59 176 925 eiro 2023.gadā un par 60 256 516 eiro turpmāk ik gadu visām izglītības jomām, izņemot augstāko izglītību.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!