Foto: PantherMedia/Scanpix
Vēl nesen, rokās sadevušies, lūkojāties viens otram un acīs un lepojāties, ka, neraugoties uz attiecību ievērojamo gadu stāžu, dzirkstele nekur nav zudusi, bet nu vakariņojat klusumā un cīnāties ar spriedzi? Iespējams, pie vainas ir desmit nemanāmi, tomēr kaitīgi ikdienas savstarpējās komunikācijas paradumi, kas likuši jums attālināties. Tos apkopojis arī portāls lovepanky.com.

Nedrošība un greizsirdība

Vai, redzot savu partneri komunicējam ar citu sievieti, jūties greizsirdīga un par sevi nepārliecināta? Eksperti teic, ka tieši šīs divas īpašības visbiežāk provocē strīdus, kam patiesībā nav iemesla, aizvainojumam rodoties nevis partnera rīcības, bet nepārliecinātības par sevi dēļ.

Rupjības un aizskaršana

Laiku pa laikam ikviena pāra starpā rodas nesaskaņas partneru ģimenes locekļu un viņu rīcības dēļ, tomēr mīļotā cilvēka tuvinieku kritizēšana pēc attiecību ekspertu teiktā nav pieļaujama. Tā vietā dalies ar partneri savās emocijās, ko viņa ģimene tev sagādājusi, lūdzot pēc padoma.

Robežu trūkums vai pārmērīga to esamība

Ik pa laikam ikvienam nepieciešama vienatne, iespēja pabūt tikai ar sevi, apdomāt dzīvi vai nospraust plānus. Bet, ja sev svarīgas lietas regulāri izlemjat vienatnē, attiecībās var iestāties tikpat liels saspīlējums kā tad, ja visu laiku pavadāt kopā, nedodot viens otram atelpu no sevis.

Izvairīšanās no tuvības

Tēlošana, ka ikdienā viss ir kārtībā, bet regulāra izvairīšanās no seksa un intīmas tuvības ir populārākā pasīvās agresijas forma attiecībās.

Ja no mīlēšanās izvairies tāpēc, ka esi par kaut ko aizvainota, informē par to savu partneri, pārrunājot negatīvo sajūtu iemeslus!

Kompromisu nerašana

Nav noslēpums, ka attiecības lielā mērā sastāv no kompromisiem. Ja tos nevēlies rast vai arī regulāri piekāpies mīļotajam ar ciešanu izteiksmi sejā, tava rīcība attiecībām tikai kaitē!

Neieklausīšanās

Vai tu klausies, lai atbildētu vai lai patiesi izprastu partnera teikto? Atceries, ka prasme uzklausīt un ieklausīties ir viena no svarīgākajām attiecību sastāvdaļām!

Noniecināšana

Atceries, ka komplimentus tīk saņemt ne tikai sievietēm un arī vīrieši jutīsies apbēdināti, dzirdot, kā tu partnera klātbūtnē par lietu, ko viņš reiz paveicis, nesaņemot ne grama atzinības, uzslavē kādu citu.

Klusēšanas sods

Ja aizej no strīdiem klusējot un pēc tam dienām ilgi nesarunājies ar partneri, viņš laika gaitā izvairīsies no atklātības un savu emociju paušanas, saprotot, ka tu neesi gatava tās uzklausīt, saprast un pieņemt.

Tu uzskati, ka esi par labu

Attiecībās nepieciešams līdzsvars. Ja uzskati, ka esi gudrāka, labāka un pieredzējušāka par savu vīrieti, iespējams, tev laiks meklēt citu…

Nolaišanās

Līdz saderināšanās brīdim biji kopta, iedegusi, uzkrāsojusies un starojoša, bet, tiklīdz saņemts gredzens, staigā treniņbiksēs, nemazgātiem matiem un neepilētām kājām? Atceries, ka vīrieši tomēr mīl ar acīm, kā arī apprecēšanās nav tavas dzīves augstākais punkts! Mīli sevi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!