Foto: undefined

Vairākās publikācijās, kurās minēti nesen veiktu pētījumu rezultāti, mediķi pauduši satraukumu par vīriešu seksuālo spēju un intīmās veselības pasliktināšanos krietni agrākā vecumā nekā tas novērots nesenā pagātnē.
Pie vainas ir gan neveselīgs dzīvesveids, gan seksuālā pārsātināšanās un psiholoģiskas dabas problēmas, tomēr seksuālo disfunkciju ir iespējams novērst, ievērojot pāris vienkāršu priekšnoteikumu!

Iepazīsties ar tiem un informē arī savu mīļoto, ja sarežģījumi intīmajā dzīvē ir piemeklējuši arī jūsu attiecības!

Svars

Veselīgs ķermeņa masas indekss atdzīvinās arī šķietami zudušu libido. Vīriešiem, kuri cieš no liekā svara, organismā izstrādājas mazāk testosterona, kas pavājina dzimumtieksmi.

Ja arī tavs mīļotais pēdējā laikā iedzīvojies liekajā svarā, pamudini viņu to zaudēt, uzsverot mīlas dzīves uzlabošanās garantu.

Miegs

Miega traucējumi, īpaši krākšana, pēc ekspertu teiktā, var būt cieši saistīta ar erekcijas traucējumiem. Tāpat libido negatīvi ietekmēs miega trūkums un nogurums. Šai sakarā atceries pietiekami laika veltīt miegam, mīlēšanos "pārceļot" uz nedaudz izdevīgāku laiku.

Fiziskās aktivitātes

Cilvēkiem, kuri ir labā fiziskā formā, ir arī kvalitatīvāks sekss, liecina pētījumi. Fiziskā slodze vairo testosteronu, kā arī ir zinātniski pierādīts – pēc treniņiem gan vīrieši, gan sievietes jūtas pievilcīgāki un par sevi pārliecinātāki.

Uzturs

Nav noslēpums, ka, neveselīgi ēdot, jūtamies slikti. Tas likumsakarīgi ietekmē arī seksa kvalitāti un libido. Šai sakarā vīriešiem ir samazināt cukura patēriņu, kā arī izvairīties no holesterīna līmeņa paaugstināšanās organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!